08 / 05 / 2024

bingöl riskli binalar

bingöl riskli binalar

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

Ataşehir'de riskli binalar yıkılıyor!

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun Dereli'deki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun Dereli'de sel ve heyelandan etkilenerek zarar gören riskli binaların yıkımına başlandı.

Bingöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapı ve uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen metruk binaların yıkımı devam ediyor.

İstanbul'un yapı stokunda ciddi riskli binalar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un açıklarında gerçekleşen depreme ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, "Mesken konusunda çok sıkıntılıyız. İstanbul'un yapı stokunda ciddi riskli binalar var" dedi...

Bingöl'de riskli 2 ev boşaltıldı!

Bingöl'de bir mezarda meydana gelen heyelan sonucunda yıkılma riski bulunan 2 ev tahliye edildi.

Bingöl'de riskli 5 ev tahliye edildi!

Bingöl'ün merkez ilçesine bağlı Olukpınar köyünde heyelan meydana geldi. Olay nedeniyle risk altında bulunan 5 ev tahliye edildi.

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

Bingöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bingöl Belediyesi, kentteki metruk binaları yıkıyor.

bingöl riskli binalar Haberi

bingöl riskli binalar

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi, deprem gerçeğinin topluma ve ilgililere doğru anlatılması, kentler için birer tehlike kaynağı olan fayların konumu ile hangi yerleşim birimlerini doğrudan etkilediğini de göz önüne alarak, ‘içinden diri fay geçen' kentlerle ilgili rapor hazırladı. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna vurgu yapıldı. 

BİNGÖL'DEN GEÇEN FAYLAR

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın raporunda,  Bingöl'ün zayıf bir zemine sahip olduğu belirtilerek, “Bingöl zayıf bir zemine sahip olması nedeniyle olası bir depremde şiddetle sarsılacak olmanın yanı sıra il merkezindeki binaların altından diri fay geçen illerimizden biridir. Bu nedenle 6,5'dan büyük bir olası depremde hem depremin yaratacağı şiddetli sarsıntı hem de yüzey faylanması tehlikesi nedeniyle hasar alması beklenmektedir.

Bu durumda en akıllıca yaklaşım yapıların deprem...