13 / 05 / 2024

Bingöl Solhan baraj

Bingöl Solhan baraj

BİNGÖL Solhan'da baraj inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı. İşçiler mevcut şantiye şefinin değiştirilmesini ve ağır çalışma şartlarının düzeltilmesini istiyor. Mesai ücretlerinin verilmediğini ve dışarıdan gelen işçilere göre daha düşük ücret aldıkların

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl'de 7.7 milyon TL'ye satılık 52 dükkan!

Bingöl İli Solhan İlçesi'nde Dilektepe Köyü'nde yer alan 52 dükkan ve arsası 7 milyon 733 bin 659 TL bedel ile satılıyor. 

Bingöl'ün 2016 yatırımları açıklandı!

Genç-Kocabey, Erzurum-Karlıova-Bingöl yolu sathi kaplama bölünmüş yol yapılacak. Bingöl-Muş Solhan yolu 98 km BSK yapılacak. Kiğı barajı deplase yolları ve Genç demiryolları yapımına devam edilecek.

Bingöl Pembelik Barajı ulaşım sorunu meclise taşındı!

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Bingöl'deki Karlıova ve Solhan yolu sıcak asfaltla kaplanacak!

Karayolları Bölge Müdürü Gülşen, “90 kilometrelik Bingöl-Karlıova-Erzurum ve 70 kilometrelik Bingöl-Solhan- Muş yolu bitümlü Sıcak Karışım asfalt yapılacak” dedi.

Bingöl Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ne zaman açılacak?

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun Solhan’da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açılacağını söyledi. 2016-2017 eğitim öğretime başlayacak lise her yıl 90 öğrenci alacak ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na altyapı olarak görev görecek.

Bingöl Kiğı Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de inşa edilen Kiğı Barajı’nda su tutma işlemi başladı. Terör örgütü tarafından sıkça hedef alınan barajda böylece 18 yıllık hasret sona ermiş oldu.

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 2. Etap başvuru 2015!

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 2. Etap'ta 733,15 TL'lik taksitlerle ödeme yapılabiliyor. Projede yer alan 154 tane daire kurayla satışa çıkarılıyor. İşte TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 2. Etap başvuru 2015 detayları...

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. Etap başvuru tarihleri!

Kura çekilişi 23 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek olan Bingöl İnönü Mahallesi TOKİ Konutları fiyatları 140 bin 766 TL'den başlıyor. İşte TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. Etap başvuru tarihleri...

İşadamları Bingöl'deki dönüşüm projesi için bir araya gelecek!

İşadamları, Bingöl Kültür Mahallesi'nde uygulanacak 2. etap kentsel dönüşüm projesi için bir araya gelecek. İşadamları, kentsel dönüşüm konusunda alacakları olumlu veya olumsuz kararı belediyeye bildirecek.

Bingöl İnönü Mahallesi TOKİ Evleri başvuru!

Bingöl İnönü Mahallesi TOKİ Evleri başvuru süresi 5 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacak. Ödemeleri aylık 733,15 TL taksitlerle yapılabilen projede 154 adet daire kura yöntemiyle satılıyor.

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap başvuruları ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta 144 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Proje 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap başvuruları ne zaman?

Bingöl Solhan baraj Haberi

Bingöl Solhan baraj

BİNGÖL Solhan'da baraj inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı. İşçiler mevcut şantiye şefinin değiştirilmesini ve ağır çalışma şartlarının düzeltilmesini istiyor. 

Kızılbayrak'ın haberine göre, grev sözcüsü Cengiz Çalışkan, 12 saat çalışmalarına karşın mesai ücretlerinin verilmediğini ve dışarıdan gelen işçilere göre daha düşük ücret aldıklarını söyledi. Başka bir işçi ise cenazeleri olduğunda dahi izin alamadıklarını belirterek "Cenazeye giden işçiden ölüm raporu isteniyor, rapor getirilmeyince kesinti yapılacağı söyleniyor ve yapılıyor" dedi. 

Barajla birlikte köyde tarım ve hayvancılığın yok olma noktasına geldiği, çevre katliamının yaşandığı, ancak yetkililerin durumla ilgilenmediği de öğrenildi. 


Birgün...