19 / 05 / 2024

bingöl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

bingöl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Türkiye genelinde 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen, planlanan ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılması için gün sayıldığını söyledi.

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Emekli olmaya hazırlananların ilk araştırdığı konuların başında daha rahat yaşayabileceği bir para kazanabilmek için yüksek bir emekli maaşının nasıl alınabileceği geliyor.  Özellikle Bağ-Kur’dan sigortalı olanların dikkat edeceği birkaç nokta, yüksek emekli aylığına kavuşmalarına yardımcı olabili

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi açıldı!

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi bugün Çekmeköy'de 19 milyon TL sermaye bedeli ile Yüksek Kırıcı tarafından açıldı.

İngiltere'de konut fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesinde!

İngiltere'de konut fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede ev  fiyatlarının yıllık oranda artışı yüzde 8,2 oldu.

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!

18 yıl önce Bingöl'de yaşanan deprem sonrasında kentte yapılan çalışmalar sonrasında kent genelinde yapı stoku yüzde 80 oranında yenilendi. 

Yükseköğrenim öğrencilerine Mart ayı burs ve kredi ödemeleri yapılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu...

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD'nin 2021 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 milyar 556 milyon TL'lik ödeneğin, 3 milyar 329 milyon TL'si yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine ayrıldı.

ABD'de konut başlangıçları 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

ABD'de konut başlangıçları, geçtiğimiz ay kasıma göre yüzde 5,8 yükselerek 1 milyon 669 bine ulaştı ve Eylül 2006'dan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Altın fiyatlarında 19 yılın en yüksek kazancı!

2020 yılını yüzde 56,4 artışla 454,1 liradan tamamlayan gram altın, 19 yılın en yüksek kazancını sağladı.

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.

ABD'de dış ticaret açığı ağustosta 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

ABD'de dış ticaret açığı, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 5,9 artarak 67,1 milyar dolara yükseldi ve 14 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Konut kredisi faizleri son 2 yılın en yüksek seviyesinde!

Konut kredisi faiz oranları 2 Ağustos 2019’dan bu zamana kadar en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz oranları 25 Eylül itibariyle haftalık 64 baz puan yükselişle yüzde 14,78’e yükseldi...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Feyzi Bingöl: Van bölgesinde 6'nın üzerinde büyük depremler yaşanabilir!

Jeoloji Profesörü ve Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, dün Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "an bölgesinde olan Çaldıran fayı tektonik olarak aktif fayların olduğu bir bölge, bu bölgelerde her an 6'nın üzerinde depremler yaşanabilir” dedi

bingöl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Haberi

bingöl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

Genel Müdür Sinan Aksu, KYK'nin KKTC'de ve 81 ilde 475 bin 702 yatak kapasitesinin bulunduğunu, 400 bin öğrencinin yurtlarda barındığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yurt kapasitesinin artırılması için özel bir gayret sarf ettiğini anlatan Aksu, 2018 sonu itibarıyla kapasitenin 700 bine çıkartılmasının hedeflendiğini ve bu yılın eylül ayında hizmete girecek yeni yurtların toplam kapasitesinin ise 100 bine yakın olduğunu belirtti. 


Aksu, yurt yerleştirme konseptlerini değiştirdiklerini söyleyerek daha önce sadece eylül ayında hizmete açılan yurtların artık yıl içinde de hizmete açıldığını, bu yurtlara yedekte bekleyen öğrencileri ivedilikle davet ettiklerini belirtti. Aksu, şöyle devam etti: "İnşallah 2017'nin sonunda Türkiye'de öğrenci yurdu ihtiyacı büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Hiç ara vermediğimiz yatırımlarımıza, çok hızlı devam ediyoruz. KYK'nin 475 bin 702...