18 / 05 / 2024

Bingölde inşaat sezonu

Bingölde inşaat sezonu

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, inşaat sezonunun başlamaması nedeniyle izinsiz kazı yapan kişi veya firmalar hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

İnşaat maliyet endeksi Eylül'de yüzde 2,11 arttı!

TUİK verilerine göre; inşaat maliyet endeksi, eylülde aylık bazda yüzde 2,11, yıllık bazda yüzde 16,11 artış kaydetti.

İnşaat maliyet endeksi Eylül'de yüzde 4,02 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; inşaat maliyet endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,59 geriledi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,02 arttı...

Faizlerdeki gerileme inşaat sektörüne güveni artırdı!

TCMB'nin temmuzda faizleri düşürmesiyle konut faizlerinde görülen gerileme inşaat sektöründe güven artışını beraberinde getirdi. Temmuzdan bu yana yüzde 15 artan "İnşaat Sektörü Güven Endeksi", eylülde 60,1 ile 13 ayın zirvesine çıktı. 

Sütaş Bingöl Tesisi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sütaş'ın Bingöl Tesisi'nin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Tesis toplam 773 milyon TL'ye mal oluyor.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İşsizlik oranı ise eylülde yüzde 11.4’e yükseldi. Hem üretimdeki düşüşe hem de işsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.

ABD'de inşaat harcamaları Eylül'de değişmedi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ülkede inşaat harcamaları eylülde bir önceki aydaki seviyesini korudu...

Mehmet Melih Bingöl İnşaat Elektrik Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mehmet Melih Bingöl İnşaat Elektrik Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Melih Bingöl tarafından kuruldu. 

İnşaat sektörüne 3 yeni düzenleme!

Emlak ve inşaat sektörüne eylülde getirilecek yeni standartlar, depremin yıkıcı etkilerini azaltmayı hedeflerken, maliyetlerin ve emlak fiyatlarının artması da bekleniyor.

Malazgirt’te inşaat sezonu açıldı!

Muş'un Malazgirt ilçesinde istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü için hareketlenme başladı.

Van’da inşat sezonu başladı!

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

Van'da inşaat sezonu başladı!

Van'da inşaat sezonu başladı. Van'da erken başlayan inşaat sezonu kasım aylarına kadar devam edecek.

Bingölde inşaat sezonu Haberi

Bingölde inşaat sezonu

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, kentte inşaat işleri ile uğraşan kişi ve firmalarla ilgili önemli uyarıların olduğu yazılı bir açıklama yaptı.

İzin ve ruhsat almadan her türlü inşaat kazısı ve tabii zemini bozan her türlü hafriyatın yasak olduğu belirtilen açıklamada, kurallara uymayanlar hakkında 3194 sayılı imar kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Belediyemiz tarafından inşaat kazı çalışmaları 15 Nisan 2016 tarihi itibari ile başlatılacağı belirtilmiştir. İnşaat sezonu başlamadığı için izinsiz kazı yapan kişi ve firmalar hakkında 3194 sayılı imar kanunu kapsamında cezai işlem yapılacaktır. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi.



Bingöl...