03 / 05 / 2024

Bingölde köylüler sağlık evi istiyor

Bingölde köylüler sağlık evi istiyor

Birçok köyde yatalak hasta bulunduğunu belirten Genç Dilektaşı Köyü sakinleri, sadece kendi köylerinde 6 tane yatalak hastanın bulunduğunu ve bir iğne için 40 kilometrelik yol gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Türkiye'de yaşanan konut krizi ve kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükselişler sağlık sistemini tehdit ediyor. Uygun fiyatlı konut bulamayan aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini ve sistemin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kepez'e sağlık merkezi kuruluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ilçesinde kapsamlı bir sağlık merkezi kuruyor. Çalışmaları tamamlanan sağlık merkezine ilk etapta Sütçüler'deki Çocuk Ağız Diş Polikliniği taşınacak.

Bingöl Genç Caddesi'ndeki sağlık ocağı kaldırılıyor!

Genç Caddesi üzerinde bulunan 1 nolu sağlık ocağı, yeni Hükümet Konağı yapılacağından dolayı yıkılacak. Bingöl Belediyesi’nin meclis toplantısında gerekli işlemlerin yapılması için Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yetki verildi.

Bingöl'de 7 köye sağlık evi inşa edilecek!

Sağlık İl Müdürü Demir, Erdemli, Kırkağıl, Dik ve Gözeler, Genç Alahattin, Karlıova Kümbet ve Mollaşakir köylerine sağlık evi yapılacağını söyledi.

Bursa'da arsaları belediye mülkiyetine geçen köylüler mahkemeye başvurdu!

Bursa'da 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan bütünşehir kanunuyla arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

Bolu Narven Termal Sağlık Kasabası 2019'da tamamlanacak!

Kültür, Turizm ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Bolu'da yatırımlar hızlanıyor. Narven Termal Sağlık Kasabası'nın ilk etabı 26 Ocak'ta açılacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, 250 milyon dolarlık yatırımın bin kişiye iş sağlayacağını söylüyor.

Bayraklı Körfez Evleri’ne kreş ve sağlık ocağı geliyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Onur Mahallesi Körfez Evleri’nde kreş ve sağlık ocağı yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Karabağ, “Vatandaşlarımız parktan memnun. Körfez evlerine bir hareket geldiğini söylüyorlar." dedi.

Bingöl'de köylüler sağlık evi istiyor!

Birçok köyde yatalak hasta bulunduğunu belirten Genç Dilektaşı Köyü sakinleri, sadece kendi köylerinde 6 tane yatalak hastanın bulunduğunu ve bir iğne için 40 kilometrelik yol gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kepez'de sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor!

Kepez Belediyesi, ilçeye sağlık yatırımlarında hız kesmiyor. Sütçüler ve Şehir Hastanesi'nin yanı sıra mahallelere de aile sağlığı merkezleri yapılıyor.

Türkiye sağlık turizminde merkez oluyor!

TBMM 24. Dönem Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar: Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye tedavi olmak için yüz binlerce insan geliyor. Yeni ve Büyük Türkiye budur" dedi.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kuruluyor!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi. TÜSEB'in merkezi İstanbul, ilgili olduğu bakanlık da Sağlık Bakanlığı olacak.

Yeşil Dünya Sağlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşil Dünya Sağlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Beşir tarafından 120 bin TL'lik sermaye ile 12 Şubat'ta Fatih, İskenderpaşa Mahallesi, Macar Kardeşler Caddesi'nde kuruldu.

Bingölde köylüler sağlık evi istiyor Haberi

Bingölde köylüler sağlık evi istiyor

Köy sakinleri, ‘’ Hani sınırındaki Servi’den Murat suyu boyunca Muş sınırına kadar 30 köy var. Hiçbirinde sağlık personeli yok. Yaşlı ve yatalak hastalar perişan bir durumda. 1 iğne için 40 kilometre yol gitmemiz gerekiyor. Bir hasta Sonda takması için bile bir sağlık görevlisine ihtiyaç duyuyor. Hastalar yardım bekliyor. Köylerde kapatılmış okullar var. Yer var. Köylüler bile yer vermeye hazır. İğne yapacak bir memur, bir görevli atanabilir. Her gün kalmasına da gerek yok. Haftada 1-2 defa gelip bu hastalarla ilgilenmesi yeterli olacak. Yetkililerden bu konuda ilgi bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.


Bingöl...