06 / 05 / 2024

bir eve iki kişi kredi çeker mi

bir eve iki kişi kredi çeker mi

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Ford Puma’ya bir ayda iki zam birden! Puma’nın yeni fiyatını görenler gözlerine inanamadı!

Ford Puma modeline bir ayda peş peşe iki zam birden geldi. Ford, Puma modeline temmuz ayı kapsamında önce 221 bin 300 TL ve daha sonra ise 1.300 TL zam yaptı.

Renault Koleos'ta dev fiyat artışı! Bir ayda iki zam geldi!

Renault, popüler SUV modeli Koleos'un fiyatlarında Mayıs ayından beri ikinci bir artışı duyurdu. Son güncellemeyle birlikte Koleos'un baz modeli olan Icon 1.3 TCe EDC 160 bg için fiyatlar büyük ölçüde yükseldi.

Selçuk Geçer iki hafta sonrasını işaret etti! Dolar sert uçacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, elinde Doları olanları çok net bir şekilde iki hafta sonrasını beklemeleri için uyardı. Türkiye’de birçok yatırımcı doların hangi seyirde ilerleyeceğini merak ediyor. Selçuk Geçer konuyla ilgili çok önemli yorumlarda bulunarak kritik tarihi açıkladı.

Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik müstakil bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olabilirsiniz!

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destekler arasında ev desteği de bulunuyor. Bu desteklerden biri de prefabrik ev desteği. Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olunabiliyor. İşte detaylar…

Sabit gelirli bir çalışan 100 metrekare bir eve nasıl sahip olabilir? İşte hesabı

Konut fiyatları son 1 yıl içinde uçtu gitti. Sabit gelirlilerin ev alması hesabı içinden çıkılmaz bir hal alırken Fox Haber'de Ozan Gündoğdu içinden çıkılmaz bu hesabı kalem kalem yaptı. İşte o formül...

Şekerin çuvalı 800 TL'ye dayandı! İşte Tarım Kredi Kooperatifleri, ŞOK, MİGROS,A101 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Et, un, yumurta süt derken şimdi de şeker fiyatları yükselişe geçti. 50 kilogramlık şeker fiyatları bir senede iki katına çıkarak 800 TL'ye ulaştı. Peki marketlerdeki şeker paketlerinin güncel fiyatları kaç TL? Tarım Kooperatifi, ŞOK, MİGROS,A101 22 Mart 2022 fiyat listesi...

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Özgü Namal, Kavacık'ta ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Özgü Namal eşinin vefatından sonra Kavacık'ta bahçeli bir eve taşınma kararı aldı.

Gaziantep Şehitkamil'de yasa dışı kripto para üretimi yapan cihaz ele geçirildi!

Gaziantep Şehitkamil'de bir eve gerçekleştirilen operasyonda kripto para üretimi gerçekleştirilen cihaz ele geçirildi.

Merve Dizdar, Ezgi Mola'ya komşu oldu!

Başarılı oyuncu Merve Dizdar, Kadıköy Moda'da rol arkadaşı Ezgi Mola'ya yakın bir eve taşındı...

Teknosa'dan bir haftada iki yeni mağaza!

Yeni mağaza açılışlarına hız kesmeden devam eden Teknosa 1 hafta içerisinde 2 yeni mağaza açtı.

bir eve iki kişi kredi çeker mi Haberi

bir eve iki kişi kredi çeker mi

Bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Taşınmaz mal banka tarafından konut kredisine teminat olarak tutulduğu için banka taşınmaz malda bazı özellikler arar. Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanır.


Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler; gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanabiliyor.


Ortak konut kredisi ile hem borca, hem de eve ortak olunmuş oluyor. Ortak konut kredisi...