28 / 04 / 2024

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Çanakkale'de arazi satışları, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’yle Çanakkale’ye erişimin kolaylaşmasını sağlayarak zirve yaptı.



Son zamanlarda hayata geçirilen Mega projeler, bulundukları bölgelerin değerini artırıyor. Çanakkale'de bu bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü, Malkara-Çanakkale Otoyolu gibi mega projeler bölgenin değerini artırdı. 

ÇANAKKALE'DE ARSA VE ARAZİ SATIŞLARI ZİRVE YAPTI!

Çanakkale'de toplam satış sayılarına göre 2023 yılı ocak - ağustos döneminde yapılan arsa ve arazi satış sayıları; Biga'da 5 bin 852, Çanakkale Merkez'de 4 bin 690, Gelibolu'da 4 bin 112, Lapseki'de 3 bin 203, Bayramiç'de 2 bin 967, Ayvacık'ta 2 bin 680, Ezine'de 2 bin 74, Çan'da 1949, Yenice'de 1886, Eceabat'ta 651 olarak gerçekleşti.

Çanakkale de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

ARSALARIN DÖNÜM FİYATI 5 MİLYON TL'YE ULAŞTI!

Ekonomist.com'da yer alan habere göre; Çanakkale'nin en  değerlenen bölgelerden biri olan Gelibolu'da arsaların dönüm fiyatı 5 milyon TL'lere ulaştı.

Tarlaların dönüm fiyatı ise 1 milyon TL'ler seviyesine gelmiş durumda. Bölgede geliştirilen yat limanı, organize sanayi bölgesi gibi projeler bölgenin önümüzdeki dönemde daha da değerlenmesi bekleniyor. 

Doğal güzellikleri ile öne çıkan Ayvacık'ta arazi fiyatları yükselirken, bölgenin 'ekoturizm' imarı nedeniyle talep gördüğünü belirtenTSKB Gayrimenkul Değerleme Teminat Değerleme Departmanı Müdürü Gamze Ertaş Karcıoğlu,  "Ekoturizm imarı almaya uygun araziler alınıp sonrasında imar izni alınarak 'Ekoturizm' imarına uygun projelendirmeler bölgede son trend. '' dedi.

Ege Denizi'ne kıyısının olmasıyla merkez ilçesi çevresindeki tarla fiyatları artmaya devam ettiği açıklandı. Talebin yüksekliği, doğa, turizm olarak cazip olması sebebiyle son bir yılda iki katı artan arazi fiyatlardaki artışın devam edeceği öngörülüyor.

Çanakkale de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

ARSA VE ARAZİ ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Arsa ve arazi satın alırken, uzmanlar, emlakçıyı doğru seçmenin önemine dikkat çekiyor. Alım yaparken bölgede isim yapmış, bölgesine hâkim taşınmaz ticari yetki belgesine sahip bir danışmanla çalışılmasını öneriliyor. Arsada kaçak yapı, gecekondu veya işgal olup olmadığını anlamak için arazinin yerinde görümesinin önemli olduğuna dikkat çekiliyor. 

İmarlı arsa satın alınırken, bölgenin ulaşım imkanlarına yakınlığı, gelişim potansiyeli, konumu, büyüklüğü, imar durumu, biçimi, boyutu ve zemin durumu öğrenilmeli. 

Hisseli bir arsa satın alırken diğer hissedarlardan ön alım haklarından feragat ettiklerine dair noter beyanlarının alınması gerekiyor. 

ÇANAKKALE'YE YENİ PROJELER GELİYOR

Çanakkale'nin toprak yatırımında Türkiye'nin en kazançlı ve en risksiz bölgesi olduğunu belirten Uparazzi Arsa Arazı Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Hakan Erilkun, köprünün bulunduğu Lapseki, Gelibolu, Çan ve Biga bölgelerinde İstanbul Boğa-zı'nın bir örneğinin çok daha planlı bir şehirleşmeyle hayata geçirileceğini, dev yatırımların birbiri ardına planlanarak başladığını söylüyor.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Çanakkale bölgesine ilginin devam ettiğini ve özellikle Çanakkale merkezde konut satışları artarken, fiyatların da Türkiye ortalamasının üzerinde arttığını belirtti. 

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya'da!

Geri Dön