28 / 04 / 2024

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya'da!

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya'da!

Türkiye'de beklenen olası Marmara depremi vatandaşları harekete geçirdi. Bu kapsamda İstanbul'da deprem riski olan bölgelerde oturanlar çevre kentlere göç etti. 



Geçtiğimiz 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra Trakya'ya göç hızlanmıştı. Böylece deprem riskinin de az olduğu Trakya bölgesinde son dönemin en büyük emlak hareketliliğini olmuştu.

Bu kapsamda söz konusu dönemdeki hafta içinde sadece Kırklareli'nde 8 binden fazla konutta kiralama veya satış işlemi gerçekleştirilmişti. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ticaret odalarının açıkladığı verilere göre, bölgede depremden sonra 53 binin üzerine işlem olmuştu. 

Bölgede fiyatlar kendini 3'e katlanırken, arsa satışlarına da yoğun ilgi yaşanıyor. Kırklareli'nin köylerindeki arsa metrekare fiyatları 1.500 TL'ye kadar dayandı. Bölgedeki emlakçılar ise arazi ve arsa arzında sıkıntı yaşandığını kaydediyor.

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya da!

YATIRIMCININ YENİ GÖZDESİ TRAKYA

Büyükşehirlerin günden güne büyümesi ve nüfuslarının artmasına bağlı olarak arazi ve konut sorunu büyüyor. Yatırımcılar da arsaya yöneliyor.

Bu nedenle konut stokunun yetersiz olması kira fiyatlarını olumsuz etkiliyor. İstanbullu yatırımcılar başta olmak üzere yatırım yapmak isteyenler gözünü Trakya’ya çevirdi.

İnsanların yaşan istekleri de değişti. Vatandaşlar artık yaşamak için de artık doğa ile köy yaşamı havasını tercih ediyor.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Trakya, ticari ve arazi gayrimenkul anlamında bugüne kadar olduğu gibi bu zamandan sonra da yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edeceğe benziyor.

Ensonhaber'de yer alan detaylara göre, başta Kırklareli ve Tekirdağ olmak üzere Trakya’da arsa satışlarına olan yüksek ilgi hiçbir dönem düşmüyor. Bu alandaki yatırımlar kârlılık oranını da arttırıyor.

Bunun yanı sıra bölgeyi kapsayan 1915 Çanakkale Köprüsü, deniz limanı, büyük sanayi bölgeleri ve daha birçok devlet destekli yatırımla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya da!

TRAKYA'NIN JEOPOLİTİK KONUMU CAZİP

Emlak uzmanları, bölgenin jeopolitik konumunun doğal güzelliklere ve verimli topraklara sahip olması, gelişmiş karayolu ağının bulunması gibi özellikleri sayesinde şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edeceği görüşünde.

Ticari fabrika depo ve arazi yatırımları da giderek daha cazip hale geliyor.

Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi resmen belli oldu! Ödemeyen yandı...

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

İstanbul’a 10 bin kiralık konut geliyor! Yeni Konut Modeli'nde riskli yapılarda yaşayanlar öncelikli olacak!


Geri Dön