27 / 04 / 2024

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.



Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar, ürkiye'nin yabancı yatırımcılar tarafından hala ilgi gördüğünü ülkemizin iklimi, doğal güzellikleri ve yaşam tarzı, özellikle İranlı, Azeri ve Rus yatırımcıları cezbetmeye devam ettiğini belirtti. Yatırımcıların  Türkiye'ye yatırım yapmayı sadece kârlı bir iş olarak değil, aynı zamanda gelecekte ülkemizde yaşamak için bir fırsat olarak gördüklerine değindi. Buna rağmen yatırımcıların gözünün yurt dışında olduğunu belirten Acar,  ''Bu bağlamda, yabancı yatırımcılara Türkiye'deki projeleri tanıtarak ve aynı zamanda Türk yatırımcıları için yurt dışındaki portföylerini sunarak doğru yatırım kararlarını almalarına yardımcı oluyoruz'' dedi. 

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

KONUT SEKTÖRÜ DARALIYOR MU?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığına dikkat çeken Acar, bir yatırım danışmanlığı firması olarak dünya genelindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı.

Seyhun Acar sözlerine şöyle devam etti: “Komşu ülke Yunanistan'da bulunan golden vize programı, vize alanlara ve ailelerine serbest dolaşım hakkı sunuyor ve bu program için 500 bin euro'luk bir yatırım gerekiyor. Biz, hem Atina’da hem de Atina'ya sadece 15 dakika mesafede bulunan Pire kentinde aynı fırsatı 250 bin euro’ya sunuyoruz. Karadağ da artık önemli ve değerli projeler sunan bir lokasyon haline geldi.

ÇEŞMEDEKİ KONUT FİYATLARI LONDRAYI GEÇTİ!

Farklı ülkelerden ve Türkiye'den birçok iş insanı Karadağ'da şimdiden yatırım yapmaya başladı. Yurtdışında yatırım yapmak önemli kazançlar sağlayabilir. Bugün Çeşme'de 70 - 80 milyon TL.'ye satılık villalar bulunurken, Londra'da yaklaşık 650 bin pound’a daire almak mümkün. Üstelik bu dairenin aylık kira getirisi yaklaşık 3 bin pound.'' olduğunu belirterek yatırımcılara en iyi yatırım yapılmanın imkanlarını sağladıklarını açıkladı. 

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Geri Dön