28 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!



Türkiye'nin de içinde olduğu Avrupa ülkelerinde gayrimenkul piyasaları yükselen inşaat maliyetleri, sermayeye ulaşımdaki sıkıntılar ve gerileyen kar durumu önümüzdeki döneme dair olumsuz bir tablo ortaya çıkarırken, Avrupa kentlerine bakıldığı zaman İstanbul yabancı yatırımcıların tercih sırasındaki düşüşüne devam ediyor.

PwC'nin yayınladığı rapora göre, gayrimenkul sektörüne yönelik küresel raporda, uluslararası yatırımcılarının yatırımlarında 2012-2013 yıllarında ilk sırada İstanbul yer alırken bu durum yatırımcı tercihinde 29. sıraya gerilediği belirtildi. Gayrimenkul yatırımında Avrupa'nın en tercih edilen kentleri arasında ise Londra ilk sırada yer alıyor, bu sıralamayı Paris, Berlin Ve Madrid izliyor.

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İşte haberin detayları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön