03 / 05 / 2024

Elazığ'da kiradan sonra nakliye ücretleri de 2 katına çıktı!

Elazığ'da kiradan sonra nakliye ücretleri de 2 katına çıktı!

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından tüm ülke bölgeye destek vermek amacıyla seferberlik ilan edip, şehirde fırsatçılar kendilerini gösterdi. Kiraların iki katına çıktığı bölgede, nakliye ücerleri zamlandı.



24 Ocak tarihinde Elazığ'ın Sivrice'de yaşanan 6,8'lik deprem sonrasında bölgede bulunan bazı binalar yıkılırken, birçok binada da hasar incelendi. Bölge Gündem'de yer alan habere göre; raporlu olan binaların kullanımı can güvenliğini tehdit ettiği nedeniyle yasaklanırken, riskli bulunan binalar yıkılıyor. Eşyaları alabilen vatandaşlar köylerine ya da şehirde buldukları evlere taşınıyor. Evlerinin taşıyanlar, şehirde bulunan bazı nakliye firmalarının taşıma fiyatlarını yükselttiğini bahsederek ve yetkililerden konu hakkında ilgilenmelerini talep etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan nakliyeci Ferhat Demirel, daha önce evin katına ve uzaklığına göre fiyatların ortalama 600 lira olduğunu, şu an ise 1800 liraya yükseldiğini söyledi. Taşıma ücretlerini ve işçi ücretlerini yükseltenlerin insaflı olmasını isteyen Demirel,  bazı nakliye firmalarının, taşıma asansörcülerinin hatta işçilerin uçuk fiyatlar istediğinden bahsetti.

Fiyatların çok uçuk olduğundan bahseden nakliyeci, "Önceden bir asansörü 150- 200 TL'ye kuruyorlardı. Şimdi 350- 400 TL fiyat talep ediyor. Çift taraflı kurmak istediğimiz zaman 800 ile 1000 TL arası para talep ediyorlar." şeklinde konuştu.

"YETKİLİLERİN BU İŞE EL ATMASINI İSTİYORUM"

Bölgede bulunan vatandaşların mağdur olduğundan bahseden Demirel, "Mustafa Paşa Mahallesi'nin yüzde 80'i boşaldı zaten. Birçok insan taşınıyor. Binaların çoğu boşaldı. Kimi köylerine gitti, kimisi ilçede buldukları evlere gitti. Ben yetkililerin bu işe el atmasını istiyorum. Vatandaşlar istenilen bu ücretleri verecek durumda değil" açıklamasında bulundu. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı kira fiyatı artışına karşı araştırma ve soruşturma başlattı

"ŞU ANDA İŞÇİ DE GELMİYOR"

Depremden önceki fiyatların işçi ücreti de dahil olmak üzere 500 - 600 lira arasında değişlik gösterdiğinden bahseden Ferhat Demirel, "Şu anda işçi de gelmiyor. 250 TL yevmiye istiyor. Şimdi ise tüm maliyetler hesaplandığında taşıma fiyatları 2 bin TL'ye yaklaşıyor." açıklamasında bulundu.

Elazığ'da ev sahipleri kiraları artırdı! 


Geri Dön