27 / 04 / 2024

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, yaptığı paylaşımında İstanbul'da barınma krizine neden olan yüksek konut fiyatları ile yabancı nüfus arasındaki bağlantıyla ilgili çarpıcı verilere yer verdi. 

Buğra Gökce, megakent İstanbul'da 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşadığının altını çizdi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gökce, söz konusu açıklamasında konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının 2017'de başladığına dikkat çekti ve "Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı" şeklinde konuştu. 

İstanbul daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

İSTANBUL NÜFUSUNUN YÜZDE 17’SİNİ YABANCILAR OLUŞTURUYOR

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, yurt dışı doğumlu vatandaşların toplam vatandaşlara oranı yüzde 7,2’ye çıktığının altını çizdi. 

Dr. Buğra Gökce, söz konusu açıklamasında düzensiz göçmenlerle beraber megakent İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 17’sinin yurtdışı doğumlular veya yabancılardan oluştuğuna vurgu yaptı. 

İstanbul daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

"Ortaya çıkan bu tablo konut piyasasındaki dengesizliği de arttırıyor. Bugün yabancı nüfusunda yaşanan artış hem talebi arttırıyor hem de konut ve kira bedellerini yükseltiyor" ifadelerine yer veren Buğra Gökce, açıklamasını konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına bu açıdan da bakılması gerektiğini söylerek tamamladı. 

Bunların yanı sıra, TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 olarak gerçekleşti. Yabancılar konut alımında en çok Antalya'ya yöneldi. Toplam satışta 6 bin 921 konutla İstanbul 2. olurken, 2022 yılına göre 9 bin civarı düşüş gözlendi. 3'üncü sırada 1717 konutla Mersin, 4'üncü 696 konutla Ankara, 5'inci 601 konutla Bursa oldu. 

Emekli maaşına ek ödeme yapılıyor! Başvuran emeklilere 5.000, 7.500, 10.000 TL veriliyor!

Demir fiyatlarına rekor zam! Fiyatlar resmen fırladı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 

En düşük emekli maaşı Ekim'de 10 bin TL mi olacak? Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi! 


Geri Dön