28 / 04 / 2024

Konya Organize Sanayi bölgesindeki firma sayısı 10 yılda 2.3 kat arttı!

Konya Organize Sanayi bölgesindeki firma sayısı 10 yılda 2.3 kat arttı!

Başkan Kütükçü Konya Organize Sanayi Bölgesindeki firma sayısının son 10 yılda 2.3 kat artarak 473'e yükseldiğini, 4. Kısım genişleme alanında tahsis edilen 105 sanayi parselinin de üretime geçmesiyle bu rakamın 578'e ulaşacağını söyledi.




Konya Organize Sanayi Bölgesi 13'üncü Mali Genel Kurulu, bölge sanayicilerinin katılımıyla gerçekleştirildi 


'Konyalı sanayiciler geleceği inşa ediyor' Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin 13. Mali Genel Kurulu yapıldı. Bölge sanayicilerinden, 23. dönem Konya Milletvekili Hasan Angı'nın pan başkanlığında gerçekleşen Genel Kurul'da, bölgedeki gelişmeler ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firma sayısının son 10 yılda 2.3 kat arttığını vurguladı. Başkan Kütükcü, "Konyalı sanayicilerimiz başarı hikayeleriyle sadece bölgemizi büyütmediler. İhracat yaparak, istihdam sağlayarak Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptılar. Bütün sanayicilerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

 

Konya Organize Sanayi Bölgesindeki firma sayısının son 10 yılda 2.3 kat artarak 473'e yükseldiğini, 4. Kısım genişleme alanında tahsis edilen 105 sanayi parselinin de üretime geçmesiyle bu rakamın 578'e ulaşacağını aktaran Başkan Kütükcü, bu yatırımların Konya'nın nitelikli büyümesinde yeni bir sayfa açacağını anlattı.

Başkan Kütükcü, 4 milyon metrekareden oluşan 4. Kısım Genişleme Alanındaki tüm alt yapı çalışmaların tamamlandığını, bu çalışmaların tamamının uzun vadeli stratejilerle hayata geçirildiğini, 7 milyon metrekareden oluşan 5. Kısım Genişleme Alanı'nın yatırıma açılması çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi. 


Konya OSB'nin ilklerin OSB'si olduğunu aktaran Kütükcü, "Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi bölgemizde açıldı. Türkiye'nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezinin inşaat çalışmaları bölgemizde devam ediyor, inşallah bu yıl içinde tamamlanacak. TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini alan Türkiye'deki ilk OSB'yiz. Enerji konusunda bir ilke imza attık. 


Bölge sanayicilerimize hizmet götürürken kullanılan enerjiyi güneş enerjisinden elde etmek amacıyla 1 MVV'lık güneş eneıjisi santrali kuruyoruz. İhale süreci tamamlandı. Santralin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgede aydınlatma, arıtma tesisi, içme suyu kuyulan, geçici depolama alanı, sosyal tesisler, idari ve teknik binalar da dahil olmak üzere, sanayicilerimize verdiğimiz hizmetlerin enerjisini Konya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, başarı hikayeleri yazan Konyalı sanayicilerin Türkiye'nin geleceğini inşa ettiklerini söyledi. 


güneşten alacağız. Enerji konusunda kritik önem arz eden çalışmalarımızdan bir tanesi de Doğalgaz Komisine Çevrim Elektrik Santrali. Bölgemize 165 MVV'lık bir Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali kurmak için çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu. 


Konya Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye'de kendi fiber optik haberleşme alt yapısına sahip 4 OSB'den birisi olduğunu vurgulayan Başkan Kütükcü, sanayicilerin bu fiber optik haberleşme alt yapısı ile haberleşme hizmetlerinden daha ucuza ve hızlı bir şekilde yararlanabileceklerini, ayrıca bilgilerini de güvenli bir' şekilde yedekleyebileceklerini ifade etti. 



Konya Yenigün 



Geri Dön