27 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı Ekim'de 10 bin TL mi olacak? Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi! 

En düşük emekli maaşı Ekim'de 10 bin TL mi olacak? Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklamasının ardından, en düşük emekli maaşı ve zam oranı merak konusu oldu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte o hesap...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için "Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" açıklaması gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından emekli maaşlarına yeni zammın ne zaman geleceği merak edilmeye başlandı. 

Diğer taraftan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yeni bir düzenleme yapılacağını belirtmiş ve "Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık" demişti. 

Şimdi emekliler sık sık !En düşük emekli maaşı ne zaman artacak? Yeni zamla birlikte en düşük emekli maaşı kaç lira olacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

En düşük emekli maaşı Ekim de 10 bin TL mi olacak? Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi! 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaş zammı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

"Sayın Cumhurbaşkanı’nın ekonomiye ilişkin açıklamaları oldu. Emekli maaşlarının düşük kaldığı hatta memur zamlarına göre düşük kaldığını ifade etti. Ekonomik sorunlara ilişkin farkında olduklarını söyledi" diyerek açıklamasına başlayan Muhammet Bayram, emeklilere kök maaş üzerinden yapılacak bir zam önerisi olduğunu vurguladı. 

Bayram, son düzenleme ile en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lirada sabit tutulduğunun altını çizdi ve "6 bin TL ve üzeri alabilen kişiler yüzde 25 zamma kavuşabildi. Devlet 6 bin TL maaş alan bir kişinin maaşını 7500 TL’ye tamamlıyor" şeklinde konuştu. 

Bayram, kök maaş üzerin bir seyyanen zam veya oransal bir artış talebi olduğunu da söyledi.

En düşük emekli maaşı Ekim de 10 bin TL mi olacak? Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi! 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK? 

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "En düşük emekli maaşının en az 10 bin TL civarında olabileceğini tahmin ediyorum. Ya da kök maaşın bütün emekliler olmak üzere 10 bin TL seviyesine getirilmesini tahmin ediyorum" açıklamasında bulundu ve bundan sonraki süreçte 10 bin liraya çekilen tüm kök maaşların üzerinden zamların emeklilere yansıtılabileceğini söyledi. 

En düşük emekli maaşının, asgari ücrete oranla tahmin edilmesi gerektiğini söyleyen Muhammet Bayram, "Asgari ücret 8506 TL iken en düşük emekli aylığı 7500 TL seviyesindeydi. Ancak asgari ücretin 10 bin 402 TL seviyesine gelmesine rağmen en düşük emekli aylığı aynı kaldı" dedi ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

En düşük emekli maaşı Ekim de 10 bin TL mi olacak? Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi! 

Bayram, emekli maaşlarına ilişkin ara zam beklentilerinin olduğuna dikkat çekti ve açıklamasını "Ara zam olması beklendiği için bir refah payı olabileceğini düşünmüyorum. Ekim ayı içerisinde netleşecektir" diyerek tamamladı. 

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Geri Dön