28 / 04 / 2024

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Endeksa, arsa ve arazi satışlarındaki rekor artışın fiyatlara yansımasını inceledi. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşti.



Büyük veri analizi ve yapay zeka yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı yapmalarına imkan sağlayan Endeksa, arsave tarla satışlarının fiyatlara yansımasını ele aldı. Endeksa verilerine göre;  Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşirken 4 yıllık değer artışı yüzde 530,9 oldu. Tarla fiyatları ise son bir yılda yüzde 124,2 artarken, son 4 yılda yüzde 875,7 artış gösterdi.

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

ARSA VE TARLA SATIŞLARI FİYATLARA YANSIDI!

Arsa ve tarlalara olan talep artışı fiyatlara da yansıdı. Büyük veri analizi ve yapay zeka yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı yapmalarına imkan sağlayan Endeksa’nın verilerine göre Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşirken 4 yıllık değer artışı yüzde 530,9 oldu.

Tarla fiyatları ise son bir yılda yüzde 124,2 artarken, son 4 yılda yüzde 875,7 artış gösterdi. Türkiye genelinde ortalama arsa metrekare fiyatı 2 bin 814 TL; tarla, bağ ve bahçelerin ortalama metrekare fiyatı ise 361 TL oldu.

Verileri değerlendiren Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, arsa ve tarlalara talebin pandemi ile başladığını hatırlatarak, pandemi ile birlikte vatandaşların şehirden uzak müstakil yaşama yöneldiklerini belirtti.

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Öğüt,  sonrasında ise konut fiyatlarındaki artış ve krediye ulaşımın zorlaşması ile arsa ve tarla, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişilerin ilgi odağı haline geldiğini açıkladı.

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 691 bin 780 TL olduğunu söyleyen Görkem Öğüt,  ''İstanbul’da bu rakam 3 milyon 831 bin 240 TL’yi bulurken İstanbul’un bazı ilçelerinde ortalama konut fiyatının 10 milyon TL’yi geçtiğini görüyoruz. Tüm bu veriler değerlendirildiğinde arsa ve arazi satışlarının toplam satışlar içindeki payının son 10 yılın rekor seviyesinde olmasını anlamak mümkün.'' ifadelerini kullandı. 

Vatandaşların gayrimenkulü güvenli bir liman olarak gördüğünü belirten Görkem Öğüt, yatırımlarını bu alanda, daha erişilebilir buldukları arsa ve arazide değerlendirmek istediklerini açıkladı.

Ankara'daki 19 arsa, 2 iş yeri ve 1 konut satılıyor! Belediyeden Ağustos fırsatı!

Bozcaada'da arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye 2 adet arsayı satıyor!

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Geri Dön