28 / 04 / 2024

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

İkinci el ve sıfır araç otomobil piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi. Fahiş fiyat artışları birden kesilirken, eylül ayında bazı otomobil fiyatlarına zam yapılmaması bekleniyor.



İkinci el ve sıfır araç modellerinin fiyatlarında görülen hızlı artış durdu. Ağustos ayında yeni zamlı fiyatlarını açıklayan otomotiv üreticilerinin eylül ayında birçok araç modeline zam yapmaması bekleniyor.

FAHİŞ FİYATLAR SONA ERDİ!

Araç satın almak isteyenlerin en büyük sorunu fahiş fiyatlar sona erdi. Her ay hatta ve hatta günlük olarak artan ikinci el araç fiyatları, uygulamaya koyulan yeni ekonomi politikası ile birlikte durdu.

Kredi faizlerinde yaşanan artış piyasada daralmaya neden olurken, yetkisi olmayan birçok kişinin fahiş fiyat artışı ile araç alım satımı yapmasının önüne geçildi. Aynı zamanda  yetkisi olamayan kişilerin araç alım satımı yaparak piyasayı manipüle etmesinin önüne geçilmiş oldu.  

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

EYLÜL AYINDA OTOMOBİL FİYATLARINA ZAM BEKLENMİYOR!

Yeni Ekonomi paketinin beraberinde MB tarafından uygulanan yeni faiz politikası dolar kurunda durulmaya neden oldu. Hatta 24 Ağustos Salı günü saat 14.00 Merkez Bannkası tarafından politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarılma kararı dolar kurunda 2 TL'ye yakın değer kaybının yaşanmasına neden oldu.

Dolar kuruna indeksli bir şekilde artış gösteren sıfır araç fiyatlarında yaşanan ani yükselişin ise önümüzdeki ay yeni fiyat güncellemesi ile birlikte duracağı düşünülüyor. Söz konusu durgunluğun beraberin ikinci el araç piyasasına da yansıması bekleniyor.

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

OTOMOBİL FİYATLARINDA YAŞANAN YÜKSELİŞ PANDEMİ İLE BAŞLADI!

A Haber'de yer alan habere göre; sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında hızlı yükseliş pandemi ile birlikte başladı. Bilindiği üzere pandemi ile birlikte sıfır araç üretimlerinde kısıtlamalar başlamıştı. Otomotiv devleri belirli sürelerle fabrikaları kapatmış bazen de çalışan sayısında kısıtlamaya gitmişti. Üretimde yaşanan bu aksaklıklar sıfır araç üretiminin yavaşlaması ve piyasada sıfır araç kıtlığı yaşanmasına neden olmuştu. Buda beraberinde sıfır araç fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu.

Vatandaşların pandemi de yaşanan kısıtlamalardan kaynaklı sıfır araç bulamaması araç satın alacakları ikinci el araç piyasasına yönlendirdi.

Söz konusu bu olayla birlikte ikinci el araç fiyatları da sıfır araç fiyatlarını takip etmeye bir noktadan sonra ise yaşanan sıfır araç kıtlığı ile birlikte sıfır fiyatlarını dahi geride kalmasına neden oldu.

Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları sonuca vardı! İkinci el araç satışlarında fahiş fiyat artışları son buldu!

İkinci elde yüzde 20 detayı! İndirim için tarih verildi

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Geri Dön