28 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 25 bin TL! Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması!

En düşük emekli maaşı 25 bin TL! Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilerin aylıklarının yüksek enflasyon karşısında çok düşük kaldığına dikkat çekti ve en düşük emekli maaşının 25 bin TL olması gerektiğinin altını çizdi. İşte Özel'in o açıklaması...



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lüleburgaz Belediyesi Sanat Akademisi'nde gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşmasına katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Özel, yakınlaşan yerel seçimleri işaret etti ve iktidarın ekonomi politikalarına ilişkin eleştirilerini de gündeme getirdi. 

En düşük emekli maaşı 25 bin TL! Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması!

Ekonomim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumunu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamların gerçeklerin yansıtmadığının altını çizen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 67. Peki gerçek enflasyon kaç? Gerçek enflasyon yüzde 130" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel, söz konusu açıklamasında yarına umutla bakmak isteyen herkesi oy vermeye, 31 Mart günüde sandık başına davet etti. 

Özel, söz konusu açıklamasında emekliler ve emekli maaşları ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. 

<resim3>

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 25 BİN TL OLMALI 

Ardından Kongre Meydanı'ndaki programa giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buradaki açıklamasında emekli maaşlarının yüksek enflasyon karşısında çok düşük kaldığına vurgu yaptı ve bu sebeple en düşük emekli maaşının 25 bin Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. 

Emeklilerin yüzde 70'inin 10 bin TL tutarında aylık aldıklarının altını çizen Özgür Özel, hükümetin enflasyonu düşüreceği vaatlerinin bir türlü gerçekleşmediğini söyledi. 

"Dün, Recep Tayyip Erdoğan çıktı dedi ki 'Enflasyonu düşüreceğim, yıl sonuna kadar', geçtiğimiz yıl da aynı şeyi söylemişti. Ama o bunu söylediğinde 19 lira olan mazot 40 TL, 42 lira olunca, 45 TL'lere kadar yükselince iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Zam gelmeye devam ediyor" ifadelerini kullanan Özel, emekliyi, esnafı, yoksulluğu ve işsizliği konuşacağının altını çizdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bundan önce yaptığı bir başka açıklamasında da "Biz diyoruz ki, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmasın, asgari ücret düzeyine çıksın, 17 bin TL yapılsın" ifadelerini kullanmıştı. Özel, yüzde 7 civarında bile bir iyileştirme yapılması halinde bunun 10 bin TL maaş alan bir emekli için 450 TL zamma karşılık geldiğine dikkat çekerek, "Haberleri yok. Bir kilo et, 450 TL'den daha pahalı" dedi. 

Ziraat Bankası'ndan son 27 gün uyarısı! Müşterisi olup da bunu yapanların hesabına 7 bin 500 TL yatırılacak!

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Yapı Kredi emeklilere 12 bin 500 TL veriyor! Yapı Kredi Bankası emekli promosyon başvuru 2024!


Geri Dön