27 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken, TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. Bu durum karşısında ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı. 



Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilerin ilk defa ENAG'ı geçmesi ise dikkatleri çekti. Verileri değerlendiren Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "IMF hazırlığı mı?" diye sordu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'e göre şubatta aylık enflasyon yüzde 4,53 olurken, yıllık enflasyon yüzde 67,07'ye yükseldi. ENAG verilerine göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) şubat ayında yüzde 4,32 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,98 olarak gerçekleşti. Böylece aylık veride TÜİK, ENAG'ı geçti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ekonomist Mahfi Eğilmez, "TÜİK, ENAG'ı aylık bazda geçti. IMF hazırlığı mı?" diye sordu. İşte o paylaşı ve takipçilerden gelen yorumlar...

Mahfi Eğilmez @mahfiegilmez
Şubat ayı enflasyonu TÜİK'e göre % 4,53, ENAG'a göre % 4,34 arttı. 12 aylık enflasyon TÜİK'e göre % 67,07, ENAG'a göre % 121,98 arttı. TÜİK, ENAG'ı aylık bazda geçti. IMF hazırlığı mı?

 

Şubat 2024 enflasyon rakamları açıklandı, hesap kitap yapıldı! Emekliye işte tam bu kadar zam cepte!

Şubat 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön