16 / 07 / 2024

En düşük emekli maaşında teklif 12 bin TL oldu! Cumhurbaşkanı onaylarsa 12 bin 500 TL olacak! 

En düşük emekli maaşında teklif 12 bin TL oldu! Cumhurbaşkanı onaylarsa 12 bin 500 TL olacak! 

AK Parti kurmayları, uzun süredir kamuoyunda tartışılan vergi paketine son şeklini verirken, en düşük emekli maaşı için rakamlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Temmuz ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaş  zammı da yüzde 19,31 oranında açıklandı. 

Ancak emekli maaş zammında sular durulmadı. AK Partili kurmaylar, en düşük emekli maaşlarına uygulanacak zam için üç alternatif ve mali raporu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine sunulan seçeneklere ilişkin kararı dün akşam verdiği belirtiliyor. Ekonomimcom'dan Besti Karalar'ın haberine göre; AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise bugün Vergi Paketi’nin detayları ile en düşük emekli aylığına yapılacak zammı duyuracak.

En düşük emekli maaşında teklif 12 bin TL oldu! Cumhurbaşkanı onaylarsa 12 bin 500 TL olacak! 

CUMHURBAŞKANI ONAYLARSA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL 

Edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan raporda; en düşük emekli maaşı alanlara; bin 500, 2 bin ve 2 bin 500 TL zam yapılmasının bütçeye yüküne kalem kalem yer verildi. 

Uygulanacak zammın ise Hazine’den karşılanacağı gündeme gelirken, SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı için masadaki seçenekler de belli oldu. 

SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı için masadaki ilk seçenek 11 bin 500 lira oldu. Fakat bu oranın zamma yansıması en az ihtimal şeklinde belirtiliyor. 

En güçlü ihtimal 12 bin lira oldu. Eğer bu formül kabul görürse aylık bütçeye maliyeti yaklaşık 3 milyar TL, 6 aylık maliyeti ise 17 milyar TL yıllık ise 34 milyar TL şeklinde gerçekleşecek. 

En düşük emekli maaşının 12.500 TL olması da seçenekler arasında yer alıyor. Bu zam yapılırsa, aylık bütçeye maliyetin yaklaşık 5.5 milyar TL, 6 aylık bütçeye 30 ile 32 milyar TL, yıllık maliyetin ise 60 ile 64 milyar TL’ye ulaşması öngörülüyor. 

En düşük emekli maaşında teklif 12 bin TL oldu! Cumhurbaşkanı onaylarsa 12 bin 500 TL olacak! 

Bugün 40 maddelik Vergi Paketi'nin de Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Meclis Başkanlığı’nın Komisyona göndermesinden sonra Genel Kurul’da görüşülerek, yasalaşacak. 

Vergi Paketi’nin 12 maddesinin vergiyle ilgili olduğu, kalanların ise teknik düzenlemeleri kapsadığı ifade ediliyor. 40 maddelik vergi paketinde şu değişikliklerin olması öngörülüyor: 

Asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi uygulaması getirilecek. Bu çerçevede çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması planlanıyor. 

Ayrıca, yurt dışı harç fiyatı artırılıyor. Başkasının POS cihazını ve IBAN’ını kullananlara para cezası yanı sıra özellikle belge düzeniyle ilgili çeşitli özel usulsüzlük cezalarını artıran hükümlere de yer verilmesi bekleniyor. 

Türkiye’de evini, arabasını satanlar Avrupa’da yatırım peşine düştü!

Altını olanlara paniğe kapılmayın uyarısı geldi!

Yalova ve Kocaeli'de 3 adet arsa satılıyor! Belediyelerden KDV'den muaf gayrimenkul fırsatı!  


Geri Dön