16 / 07 / 2024

Türkiye’de evini, arabasını satanlar Avrupa’da yatırım peşine düştü!

Türkiye’de evini, arabasını satanlar Avrupa’da yatırım peşine düştü!

Tüm dünyada yükselişe geçen Golden Visa başvurularında Türkiye’de 10 kat artış yaşandı. Türkiye’de evini, arabasını satanlar Avrupa’da yatırım peşine düştü.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


2017’den bu yana gayrimenkul sektöründe pazarlama ve satış danışmanlığı hizmeti veren Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz, ydışına yatırımda yatırımcı portföyünün tabana indiğini söyledi. Evini, arabasını satıp son parası ile yatırım yapanlar olduğunu söyleyen Akyüz ''Türkiye’de fiyatların çok artması, insanların elindeki varlıkları satıp yurt dışına yatırmasına yol açıyor” dedi.

YÜZDE 25 KİRA SINIRLAMASI YATIRIMCILARI YURT DIŞINA KAÇIRDI!

Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz, 2017’ye göre talebin 10 kat arttığını belirterek ''Özellikle AB’nin, ABD’nin Türklere yaşattığı vize sıkıntısı bu artışta büyük oranda etkili oldu.

Türkiye’deki yüzde 25 kira sınırlaması, yurt dışına yatırım tercihini de etkiliyor. Artış pandemiden sonra da ivmelendi ama vize problemi birinci etken olarak ön plana çıkıyor.

İş adamları vize probleminden kurtulmak için vatandaşlık almaya çalışıyor. Türk vatandaşlarının eğilimi şu an Yunanistan ağırlıklı şekilleniyor. Yunanistan hızlı bir süreçle Golden Visa ve oturum izni verdiği için insanlar vize problemini bu şekilde çözmek istiyor. Ayrıca aldıkları gayrimenkulün euro bazlı kira getirisi de oluyor. 

İlk olarak Yunanistan ardından da Karayip Adaları’nda pasaport programları şu an çok popüler. Bir dönem sonra Portekiz’e daha çok ağırlık olabilir. Portekiz, gayrimenkul yoluyla vatandaşlık programını kapattı, fonlar vasıtasıyla programını devam ettiriyor. Sürelerde kolaylık oldu, Portekiz vatandaşlık prosedürü eski popülerliğine kavuşuyor.” dedi.

Türkiye’de evini, arabasını satanlar Avrupa’da yatırım peşine düştü!

YABANCILAR TÜRKİYE'DEN GAYRİMENKUL ALMANIN PEŞİNDE

Türk Vatandaşlığı Programı’nda şu an bir ABD vatandaşı ile çalıştıklarını söyleyen Narazan, Amerikalı bir danışanın Türk vatandaşlığı için şu an burada gayrimenkul yatırımı yaptığını söyledi.

Dünyada çift yönlü bir alışveriş ve transfer gerçekleştiğine dikkat çelen Nazaran Türk vatandaşlığı talebinde bir düşüşün yaşandığını aktardı.

Fakat bunda deprem etkisi, fiyatların çok yükselmesi, döviz gibi konuların etkisi olduğunu söyleyen Nazaran '' Yabancılar Türkiye’deki ekonomik ortamı takip ediyorlar, Türkiye’de döviz paritesinin doğru konumlanmadığını düşünüyorlar” bilgisini verdi.

ÖZEL OKUL FİYATLARI ENDİŞE YARATIYOR

Narazan, Türkiye’de özel okul fiyatlarının ulaştığı nokta karşısında birçok insanın endişelendiğini bunun için de farklı arayışlara girdiğini belirtti. 

Narazan, “İnsanlar ben bu paraları yatırım olarak kullanayım, bunun karşılığında çocuğum Avrupa Birliği vatandaşı olsun diyor.

Burada en kritik nokta gerçekten bunun insanlar tarafından ulaşılabilir olduğunu öğrenmeleri. Yalnızca İstanbul, Ankara,  İzmir  değil, Tekirdağ, Gaziantep, Kars, Aydın gibi Türkiye’nin birçok ilinden başvuru alıyoruz” diye konuştu.
 

Yabancıya konut satışında yapılan hatanın faturası ağır oldu! Geçici olarak durdurulmalıydı!

Ruslar Alanya’dan vazgeçmedi! 2024'ün ilk 5 ayında en çok konutu yine onlar aldı!

Geri Dön