07 / 05 / 2024

Bireysel kredilerde en yüksek artış

Bireysel kredilerde en yüksek artış

Finans sektöründe batık krediler 16.7 milyar artttı. Toplam 68 milyar lirayı bulan batık kredinin 21.8 lirasını tahsil edilemeyen bireysel krediler oluşturuyor. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 14.6 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

Ekonomist Mert Başaran'dan çok önemli uyarı: Bireysel hisse değil fon alın!

Borsa yatırımcıları her geçen gün artarken Ekonomist Mert Başaran da çok önemli bazı uyarılar yaptı. İşte Mert Başaran'ın "Bireysel hisse değil fon alın" paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.

Nakit paraya sıkışan vatandaş çareyi borçta arıyor, bireysel krediler tam gaz artıyor!

Bankaların vatandaşa kullandırdığı bireysel kredilerdeki artış rekor seviyeye ulaştı. 2023 yılının ilk 3 ayındaki artış geçen yılın aynı dönemine göre 6 kat birden artarak 319 milyar liraya ulaştı.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Akbank'tan bireysel emeklilikte en az 150 TL hediye müjdesi! Ocak'ta hesaplara yatıyor! Hemen başvurun!

Akbank, 18 Yaş Altı BES Kampanyası ile ailelere 18 yaşından küçük çocuklarının geleceğini güvence altına imkanı sunuyor. Peki Akbank 18 Yaş Altı BES Kampanyası şartları neler? Akbank 18 Yaş Altı BES Kampanyası hediye detayları neler? İşte Akbank 18 Yaş Altı BES Kampanyası ile ilgili merak edilenler.

Bireysel iflas dalgası kapıda 4 milyon 147 bin kişi yasal takibe düştü

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkez'inin açıkladığı verilere göre borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşın sayısı 4 milyon 147 bin 977'ye ulaştı. Öte yandan takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı 1.6 milyon kişi artarak 36.1 milyon kişiye ulaştı.

Tapucom'dan bireysel satıcılara sıfır masrafla gayrimenkulleri satma fırsatı!

Değerinde tapu satmanın en hızlı ve kolay yolunu sunan Tapucom, kurumlardan sonra şimdi de bireysel satıcılar için gayrimenkullerini ücretsiz bir biçimde satma fırsatı sunuyor.

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?

Yüksek seyreden kredi faiz oranlarına ve kredi taksitlerine getirilen sınırlamaya karşın bireysel kredilerde hızlı artış devam ediyor. Peki konut kredisi kullanımı ne oldu? İşte ayrıntılar...

Bireysel kredilerde konut kredileri ne oldu?

TCMB, bankaların 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı. Anket sonucuna göre bireysel kredilerde konut kredi standartları aynı kaldı. 

Konut kredilerinde talep azaldı mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) anket sonuçlarına göre, bireysel kredi türlerinde, taşıt kredi taleplerinde artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilerde talepte azalış görüldü.

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

Kredilerde faiz indirimi kampanyası özellikle konut kredilerinde çok talep gördü. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’ın başlattığı kredi faiz indirimlerine özel bankalar da katılmıştı.  Peki güncel oranları en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor…

Bireysel kredilerde en yüksek artış Haberi

Bireysel kredilerde en yüksek artış

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin Aralık 2016 verilerine göre, finans sektöründe tasfiye olunacak alacaklar, bir önceki yılsonuna göre yüzde 31.8 artarak 67.7 milyar liraya ulaştı. Tasfiye olunacak alacakların oranı ise yüzde 3.2’den yüzde 3.6’ya yükseldi. 2015 sonunda ‘batık’ diye de adlandırılan tasfiye olunacak alacaklar 51.4 milyar liraydı.


Ticarinin payı arttı


Nakit krediler, 2016 Aralık itibarıyla bir önceki yılsonuna göre yüzde 17 artarak 1 trilyon 841 milyar lira oldu. Bunun 1 trilyon 749 milyar liralık bölümü bankalar, 40 milyar lirası finansal kiralama şirketleri, 28 milyar lirası finansman şirketleri ve 23 milyar lirası da faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı.


Ticari nitelikli kredilerin toplam içindeki payı geçen yıla göre 1.5 puan artışla yüzde 75.2 olurken, imalat sanayi yüzde 25.5 ile ticari krediler içinde en yüksek...