27 / 04 / 2024

Birol Aydemir esnaf kira desteği

Birol Aydemir esnaf kira desteği

DEVA Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir, esnaflara yapılan kira desteğinin büyük illerde 2.500 TL'ye çıkarılmasını ve kira stopajının da alınmamasını önerdi.

TÜİK Eski Başkanı Aydemir: ‘Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım’

TÜİK’in açıkladığı düşük enflasyonun halkı yoksullaştırdığını belirten Birol Aydemir, “Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım” dedi. Aydemir, ekonominin bir senede yoluna girebileceğini söyledi.

Ek gösterge bekleyenlere şok! Maaşlar yanlış yatmış

Emekli maaşlarında beklenen gelişmeler yakından takip ediyor. Fakat 3600 Ek Gösterge ile alakalı yaşanan bir gelişme gündeme bomba gibi düştü. Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Maaşlar yanlış yatmış! Hemen hesabınızı kontrol edin. açıklamasını yaptı.

Birol Aydemir'den esnaf kira yardımına ilişkin açıklama!

DEVA Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir, esnaflara yapılan kira desteğinin büyük illerde 2.500 TL'ye çıkarılmasını ve kira stopajının da alınmamasını önerdi.

Haftasonu dükkanını açan esnaf ruhsat harcı ödemiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti.

TOKİ esnaf detayları!

TOKİ esnaf projesi kapsamında esnafa ve sanatkârlara özel ev yapacak. Projedeki amaç evsiz ve dükkansız esnaf kalmaması. İşte, TOKİ esnaf detayları!

Esnafın ruhsat harcı ödemesine gerek yok!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" dedi.

5 yıl içinde evsiz esnaf kalmayacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ ile protokol yapacaklarını belirterek esnafın dükkânın üstünde oturacağını söyledi. Palandöken,"Evsiz esnaf kalmayacak. Bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak" dedi.

Muzaffer Yiğit'ten Yığılca Sanayi Çarşısı esnafına müjde!

Yığılca belediye başkanı Muzaffer Yiğit, İlçede hizmet veren küçük sanayi esnafının rüyası olan sanayi çarşısı girişini esnafın istediği doğrultuda düzenleyeceğini söyledi.

TOKİ Esnaf projesi başvuru detayları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından esnafa ve sanatkarla yönelik başlatılan projede tüm esnafın konut sahibi olması amaçlanıyor. İşte, TOKİ Esnaf projesi başvuru detayları!

Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yeni bina!

Büyükçekmece'de ilk defa kentsel dönüşümün yapıldığı bina da olma özelliğini taşıyan Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

Büyükçekmece Esnaf Sanatkarlar Odası binası açıldı!

Büyükçekmece Esnaf Sanatkarlar Odası kendi mülkü olan hizmet binası kalabalık bir katılım ile hizmete açıldı.

TOKİ Esnaf kampanyası başvuruları!

TOKİ Esnaf kampanyası başvuruları devam ediyor. Esnafın geleceğini garanti altına almayı amaçlayan kampanya kapsamında Türkiye genelinde tüm esnaflar uygun koşullarda ev sahibi olacak.

Birol Yılmaz: Ordu kentsel dönüşümle ivme kazanacak!

Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Ordu’da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm sonrası, yeşil alan ve meydanların oluşacak olmasının son derece çağdaş ve Ordu’ya saygılı bir yaklaşım olacağını söyledi.

Birol Aydemir esnaf kira desteği Haberi

Birol Aydemir esnaf kira desteği

DEVA Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir, esnaflara yapılan kira desteğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

T24'te yer alan habere göre; Birol Aydemir, iş yerini kapatan esnaf sayısının 119 bin 315’e ulaştığına dikkat çekerek, “2020’de kapanan toplam işletme sayısı 40.183’e ulaştı. 2021 yılı Ocak ve Şubat aylarında toplam 7.328 şirket daha kapanmış ve pandemiden itibaren kapanan şirket sayısı toplam 47.511 olmuştur. Pandemi başladığından beri bu yılın ocak ve şubat aylarında 19.727 olmak üzere iş yerini kapatan esnaf sayısı 119.315 oldu. Pandemi ile birlikte icra ve iflas dosyalarında yaklaşık 1.6 milyon artış yaşandı” açıklamadında bulundu. 

Birol Aydemir, DEVA Partisi’nin esnafın desteklenmesi amacıyla tavsiye ettiği çözümleri açıkladı:

“1. Acilen nakit ve kredi desteği kapsamı, süresi ve miktarı genişletilmelidir. Esnafımıza DEVA olmak için, ayda...