03 / 05 / 2024

bisiklet yolları projesi

bisiklet yolları projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet yollarını yaygınlaştırarak hava kirliliğinin önüne geçmek için belediyelere ilk etapta yaklaşık 1 milyon TL kaynak aktardı. Bakanlık destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ankara Gölbaşı'nda bisiklet yolu projeleri hızlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin bitirilmesinin ardından bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. 

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Pendik bisiklet yolu projesinde son durum ne?

İstanbul Pendik'te  Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgeleri için planlanan 50 kilometrelik “Bisiklet Yolları Projesi”nde çalışmalar Mart ayından itibaren yeniden başlayacak.

Kartal'da bisiklet yolu projesi hayata geçiyor!

İBB, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı, Kartal'da yeni bir bisiklet yolu projesi için çalışmalara başladı.

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde son durum ne? 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye'de başlatılan Bisiklet yolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Kağıthane Bisiklet Yolu projesi tamamlanıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ‘Kağıthane Bisiklet Yolu’ projesini yerinde inceledi. Başkan Öztekin, bisiklet yolunun 7,5 kilometre uzunluğuna sahip olacağını söyledi.

Lüleburgaz modern bisiklet yollarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden Lüleburgaz Belediyesi uzun vadede kentin dört bir yanını saracak bisiklet yolları için düğmeye bastı.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Adil Karaismailoğlu: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz!

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge bugünkü yazısında bisiklet yollarını kaleme aldı. İşte "Ulaştırma Bakanı: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz" başlıklı o yazı...

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projeleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı. 

bisiklet yolları projesi Haberi

bisiklet yolları projesi

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm sürecinde ekolojik şehirleri artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliği ve iklim değişikliğine neden olan kirleticilerin azaltılması amacıyla bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasını istediklerini dile getiren Baş, bu çerçevede “81 İlde Bisiklet Yolu Projesi”nin hazırlandığını hatırlattı. Baş, trafik ve bunun etkisiyle oluşan hava kirliliğinin önüne geçmek adına bisiklet yolu projesi hazırlayan belediyelere maddi ve teknik destek sağladıklarını anlattı.

103 bisiklet yolu projesi ulaştı


Bisiklet yollarıyla ilgili şu ana kadar 103 projenin ellerine ulaştığını bildiren Baş, şunları aktardı:

"Bakanlık olarak, gelen projeleri değerlendiriyoruz ve uygun bulunanlara katkı sunuyoruz. İlk etapta Sakarya Belediyesi'ne 500 bin, Kocaeli Belediyesi'ne 440 bin TL destek verdik. Bisiklet yolu projelerini hayata geçirmeleri için belediyelere toplamda 1...