13 / 05 / 2024

Bodrum Deniz Müzesi açık mı

Bodrum Deniz Müzesi açık mı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katılımıyla gerçekleşen açılışa Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da kaldı...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Bodrum Müzesi’ne kapsamlı restorasyon!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yıkılacağı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya!

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Sarayın hazinelerinin sergilendiği Fatih Köşkü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Köşkün bodrum duvarlarında ve tavanlarında yarıklar tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı acil müdahale başlattı.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Bodrum ARThill Müzesi açıldı!

Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey'in 40 yılı aşkın süredir dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı sanat eserlerinin yer aldığı ve boynuzlar üzerine kurulu sanat müzesi "ARThill" açıldı.

Vasip Şahin Deniz Müzesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Deniz Müzesi Ana Teşhir Binası'nın restorasyon çalışması hakkında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e incelemelerinde Vali Yardımcısı Akgün Çorav da eşlik etti...

Bodrum Deniz Müzesi yenilenerek hizmete açıldı!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katılımıyla gerçekleşen açılışa Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da kaldı...

Antalya sualtı müzesi 500 bin turist getirecek!

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

Deniz Müzesi 20 bin esere ev sahipliği yapıyor!

Koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor. Müze, 4 Ekim 2013'te yeniden açıldı..

Deniz Müzesi restorasyonu bu yıl tamamlanacak!

İstanbul Boğazı'nı dekorunun bir parçası haline getiren restorasyonun ardından 4 Ekim 2013'te yeniden açılan 118 yaşındaki Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor

1947 yılında Dolmabahçe'de Bezmialem Valide Sultan Cami, Deniz Müzesi olacakmış!

Sultan Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan zamanında başlatılıp ölümü üzerine Sultan Abdülmecit tarafından tamamlanan Bezmialem Valide Sultan Camii, 1947 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla Deniz Müzesi olarak hizmet edecekmiş.

Bodrum Deniz Müzesi açık mı Haberi

Bodrum Deniz Müzesi açık mı


Renovasyon, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Bodrum Deniz Müzesi, düzenlenen açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Bodrum’un denizcilik kültüründe önemli bir yere sahip olan balıkçılık, süngercilik ve taşımacılıkta kullanılmış ilk Bodrum tipi tekne modellerinin, iş adamı Hasan Güleşçi’nin dünyanın birçok yerinden topladığı Deniz Kabukları Koleksiyonunun ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya ait eşyaların sergilendiği müzedeki eserler, renovasyon çalışmalarının ardından yeniden görücüye çıktı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katılımıyla gerçekleşen açılışa Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Bodrum Belediye A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan, iş adamı ve koleksiyoner Hasan Güleşçi ile davetliler katıldı.

İki kattan oluşan...