18 / 05 / 2024

bodrum eski yel değirmenleri

bodrum eski yel değirmenleri

Şehir Plancıları Odasından Özlem Şenyol Kocaer, Bodrum'daki tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Eskiçeşme mahallesi Değirmen Burnu mevkiinde inşaat çalışması ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı...

Voyage Bodrum 10 yıllığına kiraya veriliyor! Bodrum Belediyesi duyurdu! 

Bodrum Belediye Başkanlığı, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Eskiçeşme Mahallesi'nde yer alan 5 yıldızlı Voyage Bodrum'u 10 sene süreyle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tarhan Erdem hayatını kaybetti! Tarhan Erdem kimdir?

KONDA Araştırma Şirketinin kurucusu, Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bodrum'un en gözde otellerinden Voyage Bodrum 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Muğla İli Bodrum Belediye Başkanlığı, Eskiçeşme Mahallesi'nde yer alan Voyage Bodrum'u 10 yıllığına kiraya verecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Hotel Room Bodrum icradan satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

T.C. Bodrum 2. İcra Dairesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gümbet Mevkii, Eskiçeşme Mahallesi, 963 ada 1 parselde yer alan Hotel Room Bodrum'u icradan satıyor...

Bodrum Gravilla Sitesi'ndeki tadilat kavgası mahkemeye taşındı!

2017 senesine Bodrum Çukurbük'teki Gravilla Sitesi'nden villa satın alan Z.O.G., evdeki ayıplarının giderilmesi için villanın eski sahibiyle iletişime geçti. Talepleri karşılanmayan Z.O.G mahkemeye yoluna başvurdu. 

Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan imar açıklaması!

BodrumEski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un eski imar planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Ahu Aysal Bodrum'daki yazlığını sattı!

Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı Ünal Aysal'ın eski eşi Ahu Aysal Kerimoğlu, Bodrum'da bulunan yazlığını sattı. Yazlığı 50 milyon TL'ye satan Kerimoğlu, satıştan elde ettiği kazancı kızları arasında paylaştırdı. 

Deniz GYO Bodrum parselleri 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Deniz GYO'nun "Muğla İli, Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mahallesi, 928 ada 2 ve 929 ada 3 parsellerde" geliştirilen gayrimenkul projesine ait Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Bodrum Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman'ın Bodrum'daki 2. oteli olan Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Deniz GYO Le Chic Bodrum projesindeki otelin işletmesini devretti!

Deniz GYO'nun Muğla İli, Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkiinde Ataman Turizm ve Ticaret A.Ş. ile ortaklık geliştirilmekte olduğu Le Chic Bodrum gayrimenkul projesi dahilinde yer alan otel kompleksi "Kaya Palazzo" lisansı ile işletmeye verdi.

Doğan Holding'in Bodrum'daki otelini Hilton işletecek!

Susona Bodrum LXR Hotels adıyla yerini alan Hilton bu kez Nikki Beach'in hemen yanında bulunan, Torbalı Koyu'nun en eski işletmelerinden biri olan Işıl Club Bodrum'u da bünyesine kattı.

Bodrum'da mühürlenen projelere belediyeden ruhsat verildiği iddiası!

Bodrum’da imara ve ruhsata aykırı 8 projenin inşaatı mühürlenmişti. Bu projelere eski belediye başkanı Mehmet Kocadon döneminde ruhsat alındığı iddia edildi. 

bodrum eski yel değirmenleri Haberi

bodrum eski yel değirmenleri


Muğla'nın önemli turizm kentlerinden Bodrum'daki tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Eskiçeşme mahallesi Değirmen Burnu mevkiinde inşaat çalışması ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini açıklayan Şehir Plancıları Odasından Özlem Şenyol Kocaer, hukuki sürece rağmen inşaat çalışmasının devam etmesine tepki gösterdi.


Kocaer, Bodrum'un 150-250 yıllık tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Değirmenler Mevkii'nde, 14 Ada 70 ve 90 nolu parsellere yönelik Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Koruma Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planlarının, açıkça kamu yararına ve planlama ilkelerine aykırı olması nedeniyle oda tarafından açılan dava henüz devam ederken, söz konusu alan üzerinde inşaat çalışmaları yapıldığına yönelik haberleri hayretle karşıladıklarını açıkladı. Kocaer, "Söz konusu plan değişikliği yapılan bölge 2. derece doğal sit alanı olarak tescil edilmiş olup, yakın çevresinde 1....