03 / 05 / 2024

bodrum kazı Myken Dönemi

bodrum kazı Myken Dönemi

Bodrum’un Ortakent ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında ’Myken Dönemi’ne ait kalıntılar bulundu, ortalama 3 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğu tespit edilen eserler üzerinde incelemeler yapılıyor

Ajda Pekkan Kaz Dağları'nda arsa arayışında!

Bir süredir Bodrum'da arsa almak için piyasayı yoklayan Süperstar Ajda Pekkan fiyatlar nedeniyle rotasını değiştirdi. Pekkan şimdi de Kaz Dağlar'da arsa satın almak için arayışa girdi.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Bodrum Kumbahçe'deki iskele sökülüyor!

Kumbahçe sahilinde yapımına başlanan fakat gerekli izinlerin alınmaması üzerine Bodrum Belediyesi tarafından mühürlenen ve kazıkların kaldırılması yönünde karar alınan Bodrum Kumbahçe Mahallesi sahilindeki kazıklar, Bodrum Belediyesi ekiplerince kaldırılıyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan hayatını kaybetti. Kazım Mirşan'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Bodrum Türkbükü Camii'nden kaldırılacak.

Bodrum'daki inşaat kazısından Helenistik döneme ait kuyu çıktı!

Bodrum'da, inşaat için yapılan sondaj kazısında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen su kuyusuna rastlandı. Çok nadir rastlanan tarihi su kuyusunun bugünlere ulaşmasının önemli olduğu bildirildi.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Bodrum'da inşaat alanında bulunan antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Bodrum'da inşaat alanında kaya mezarları bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapımına başlandığı günden itibaren doğaseverlerin, tarihçilerin ve Bodrumluların büyük tepkisini çeken Göktepe Mevkindeki inşaat alanında müze görevlilerince kurtarma kazıları başlatıldı.

Bodrum'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi..

Muğla Port Kazıklı ulaşım!

Muğla Port Kazıklı ulaşım bilgilerine göre proje Milas Merkeze 15 kilometre, İzmir-Bodrum anayoluna 6 kilometre,Bodrum Havaalanı'na 37 kilometre, Didim’e 26 kilometre, Akbük’e 8 Kilometre, Bodrum merkeze 20 deniz mili kadar uzaklıkta yükseliyor.

Bodrum İçme Suyu İsale Hattı kazılarında 2 bin 500 yıllık mezar bulundu!

Bodrum'da yol ortasında ortaya çıkan 2 bin 500 yıllık tarihi mezar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararıyla üzeri kapatılarak koruma altına alındı..

Bodrum'da termal su bulundu!

Bodrum'da termal su bulundu. Bodrum Jeotermal Derneği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde yaklaşık 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı.

bodrum kazı Myken Dönemi Haberi

bodrum kazı Myken Dönemi


Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından Bodrum’un Ortakent ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında ’Myken Dönemi’ne ait mezarlar bulundu. Bodrum’da daha önceki yıllarda Prof. Dr. Yusuf Boysal Başkanlığında gerçekleştirilen kazıların devamı niteliğindeki çalışmalarda ortaya çıkartılan eserler bilim dünyası açısından büyük önem taşıyor. Myken Kurtarma Kazılarında gün ışığına çıkartılan ve yaklaşık olarak M.Ö. 1500 olarak tarihlenen mezarlarda bulunan eserler arasında pişmiş toprak, matara, üç kulplu kap, sürahi, bronz ustura, hayvan kemiği ve çok sayıda cam ile değişik ebatlarda boncuk taneleri yer alıyor. Ortalama 3 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğu tespit edilen eserler üzerinde yapılan incelemeler mezarların en erken ’Myken III A’ dönemine ait olduğunu gösteriyor. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Başkanlığı’nda sürdürülen ve Prof. Dr. Fahri Işık ile Prof. Dr. Adnan...