08 / 05 / 2024

Bodrumda 750 metre derinlikte termal su

Bodrumda 750 metre derinlikte termal su

Bodrum Jeotermal Derneği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde yaklaşık 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı. Kazı sonucunda 750 metre derinlikte tedavi edici özelliği olduğu belirtilen termal suya rastlandı...

İstanbullu 750 metre sonra metro istasyonuna ulaşacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbullu evinden çıktığında 750 metre sonra metro istasyonuna ulaşacak. Ben bunu vaadediyorum" diye konuştu.

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük 1.750 metre ray seriliyor!

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük bin 750 metre ray seriliyor. Projede test sürüşlerinin 2019 yılında yapılması plalanıyor...

3. Havalimanı inşaatında 20 bin kişi çalışıyor!

İstanbul'un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında çalışan sayısı 20 bini geçti. Geçtiğimiz günlerde 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki ilk pistin tamamlanmasıyla çalışmalara hız verilen şantiyede dev ana terminal binası yükselmeye devam ediyor.

3. Havalimanı'nda ilk pist ortaya çıktı!

İlk etapta bulunacak kuzey-güney yönündeki iki pistten, 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki ilkinin asfaltlama işlemine başlandı.

Muğla'nın yolları şimdi daha güvenli!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli yollar için koruyucu olarak bilinen çelik bariyer çalışmalarına başladı. Belediye bu kapsamda Datça Palamütbükü yolu üzerinde 3 bin 750 metre oto korkuluk çalışmasını tamamladı.

Erzurum Lalezar Termal Tesis açıldı!

Pasinler yolu üzerinde 14 bin metre kare alana kurulan Lalezar Termal Tesis, hizmete başladı. 750 metre derinliğinde 56 derece ısıyla çıkan termal su, yakın zamanda fizik ve sağlık turizminde iddialı isim olacak.

Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi ne zaman yapılacak?

Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına 750 metre uzunluğunda Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi yapılacak.

Türkiye'nin ilk özel havaray projesi Seyrantepe'ye yapılacak!

Türkiye’nin ilk özel ‘havaray’ı İstanbul Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasına yapılacak. 750 metre uzunluğundaki havaray tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

Vadi İstanbul Havaray projesi yolda!

Vadi İstanbul Havaray projesi Artaş - Aydınlı - Invest - AFK Adi Ortaklığı tarafından yapılacak. Vadi İstanbul Havaray projesinin uzunluğu 750 metre olarak belirlendi.

Vadistanbul Havaray projesi geliyor!

Vadistanbul Havaray projesi, Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına yapılacak. Proje 750 metre uzunluğunda olacak...

Fikirtepe Muhteşem Yeni Yüzyıl ulaşım!

Toplam 192 adet daireden meydana gelen projede fiyatlar 480 bin TL'den başlıyor. Fikirtepe Muhteşem Yeni Yüzyıl ulaşım bilgileri kapsamında proje Moda'ya 750 metre kadar uzaklıkta bulunuyor.

Kadıköy Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık!

Ulaşım bilgilerine göre Moda'ya 750 metre kadar uzaklıkta bulunan projede teslimler 2017 yılında yapılacak. Kadıköy Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 olarak tasarlandı.

Fikirtepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları fiyatları!

Moda'ya 750 metre kadar uzaklıkta bulunan proejde daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 olarak tasarlandı. Fikirtepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları fiyatları 480 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Bodrumda 750 metre derinlikte termal su Haberi

Bodrumda 750 metre derinlikte termal su

Bodrum Jeotermal Derneği Başkanı Mehmet Varlık, ilçede 750 metre derinlikte termal suya ulaştıklarını bildirdi.



Bodrum Jeotermal Derneği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde yaklaşık 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı. Kazı sonucunda 750 metre derinlikte tedavi edici özelliği olduğu belirtilen termal suya rastlandı.


Varlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıldan bu yana sürdürdükleri proje kapsamında başlattıkları sondaj çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Bölgenin jeolojik ve jeofizik alanında incelendiğini ifade eden Varlık, "Ekiplerce bölgede etütler yapıldı. Taranacak noktalar tespit edildi ve bu bölgede çalışma yapma kararı alındı" dedi. Yasal süreçleri tamamladıktan sonra tesislere termal suyu dağıtmayı amaçladıklarını dile getiren Varlık, şöyle konuştu: "750 metre derinlikten termal su çıkardık. Şimdi kuyu temizlik çalışması yapıyoruz. Suyun içerisinde kayaların mineralli tuzunu da...