20 / 07 / 2024

Boeing helikopterleri

Boeing helikopterleri

Boeing, ilk “çok yıllı II yapılandırılmış” CH-47F Chinook helikopteri, planlanandan bir ay önce, 29 Temmuz 2014 tarihinde ABD Ordusu’na teslim etti. Teslim töreni Pensilvanya, Ridley Township’teki üretim tesisinde yapıldı.

Dünya Bankası'ndan 1.7 milyar dolarlık yardım

Dünya Bankası 1.7 milyar dolar Boeing ise 500 bin dolar destek sağlayacağını açıkladı.

Dev şirketten büyük işten çıkarma!

Boeing, finans ve insan kaynaklarında yaklaşık 2.000 beyaz yakalı işçiyi işten çıkarmayı planlanmakta. İşte tüm detaylar...

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Kaliforniya'daki uçak ev dikkat çekiyor!

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Boeing 747 uçağının parçaları kullanılarak inşa edilen ev göreneleri şaşkına çeviriyor..

Elon Musk'ın hedefinde İstanbul'un trafik sorunu var!

Ünlü iş adamı Elon Musk Türkiye ziyaretinde İstanbul trafiği hakkında detaylı bilgi aldı. Musk'ın bu kadar bilgi alması akıllara Boeing Company’nin İstanbul'da pilot proje olarak gelebilme ihtimalini getirdi.

Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor!

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky helikopterleri için bir dizi üretimin yapılacağı Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor.

Boeing Çin'de fabrika kuracak!

ABD'li uçak üreticisi Boeing, Çin'de fabrika kurmaya hazırlanıyor. Firma, Zhoushan şehrinde kurulacak fabrikayla yıllık 737 model 100 adet uçak üretmeyi planlıyor.

İlker Aycı: 3. Havalimanı'nı heyecanla bekliyoruz!

THY'nin Boeing ile imzaladığı stratejik iş birliği anlaşmasını değerlendiren Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Artık yeni evimiz 3. Havalimanı ve oraya geçişi heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

3. havalimanı Türkiye ekonomisinin önemli bir parçası!

Boeing'in dergisinde Türkiye'den övgüyle söz edillerek, "İstanbul'da yapılan 3. havalimanı da dahil olmak üzere havacılık, modern ülke ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturuyor" ifadesi kullanıldı.

Boeing ve Ege Üniversitesi'nde Kompozit Laboratuvarı açıldı!

İzmir Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu’ndaki yeni Kompozit Laboratuvarı’nın resmi açılışı 2 Şubat Pazartesi günü öğrenci, akademisyenler ve Boeing yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir'de kompozit laboratuvarı açıldı!

İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu ve Boeing işbirliğinde, Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulamalı eğitimine katkı sağlamak amacıyla kompozit laboratuvarı açıldı...

Boeing'den İran’a 35 yıl sonra ilk satış!

Ambargo sebebiyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla hizmet veren İran Air artık uçak parçalarını yenileyebilecek. Amerikan uçak şirketi Boeing'in, İran’la ticaretine 35 yıl aradan sonra yeniden başladığı bildirildi

Boeing kârını yüzde 18 artırdı!

Boeing, üçüncü çeyrekte hisse başına 1.86 dolar olmak üzere 1.36 milyar dolar kâr elde etti. Şirketin yılın tamamına ilişkin beklentisini 3. kez yükseltmesi ise ticari uçak talebindeki büyümeye işaret etti

Boeing helikopterleri Haberi

Boeing helikopterleri

Helikopteri Amerikan Ordusu adına teslim alan, Kargo Helikopter Birimi proje müdürü Albay Rob Barrie, “Bu teslimat takım çalışmasının ve sahadaki birliklerimize olan taahhüdümüzün bir örneğidir.” dedi.

Boeing 2013’ün Haziran ayında, 155 adet CH-47F ve 60 ilave hava taşıtı opsiyonu içeren 4 milyar dolarlık çok yıllı anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamındaki teslimatların 2019’a kadar sürmesi öngörülüyor. Bu ileri yapılandırılmış modelleri almak için anlaşma imzalanan uluslararası müşteriler arasında Avustralya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor.

Boeing Başkan Yardımcısı ve Kargo Helikopteri ve H-47 Programı Müdürü Steve Parker, “Bu teslimat Boeing’in müşterilerine verdiği taahhütlerin devamlılığının sağlandığının bir göstergesidir. Deneyim sahibi ekipler, Ordunun bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere bu hava taşıtının ileri ve çok işlevli kabiliyetlere sahip olabilmesi için birlikte çalıştı.”...