30 / 04 / 2024

boğaz emirganda ne kadar daralacak

boğaz emirganda ne kadar daralacak

İBB tarafından yaptırılan Emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesimine denize kazık çakma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı.

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

İstanbul Boğazı’nın belediyeden alınmasına tepkiler büyüyor!

İstanbul Boğazı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan yetkilerin, başkan, yöneticileri ve üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni kurullara devredilmek istenmesi tepkilere sebep oldu.

Mimar Sinan Genim Boğaz'daki son durumu yorumladı!

Milliyet Gazetesi, Mimar Genim ile birlikte Kız Kulesi’nin önünden Karaköy yönüne dönüp Kabataş’a uzanan bir yolculuk yaptı ve yolculuk esnasında Boğaz’daki son durum hakkında konuşuldu.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Aksa, 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği sunuyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü’ne Türkiye’nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

Aksa, 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği sunuyor!

Türkiye’nin en büyük kiralık jeneratör filosuna sahip olan Aksa Jeneratör, 3. Boğaz Köprüsü’nün hızla devam eden inşaatında kiralık mobil jeneratörleriyle hizmet veriyor.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinde son durum ne?

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde viyadüklerin 12'si daha tamamlandı. Böylece 13.5 kilometre uzunluğundaki viyadük inşaatının 5 kilometresi ulaşıma hazır hale getirilmiş oldu.

Boğaz'ın en pahalı yalısı Erbilgin Yalısı oldu!

Boğaz'ın incileri, kurdaki yükseliş dalgasına takıldı. Rekor üstüne rekor kıran dolar, yalı piyasasını durdurdu. Yalısını elden çıkarmak isteyen, fiyatta indirim yapmaya başladı. Boğaz'ın en pahalı yalısı ise Erbilgin Yalısı oldu.

1941 yılında Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

1936 yılında Boğaziçi'ne rağbet artmış!

1936 yılında Boğaz'a olan rağbetin azalmasıyla Şirketi Hayriye'nin bilet fiyatlarını indirmesi, Boğaziçi'ne olan rağbeti tekrardan arttırmış. Yeni bina sayısının da çoğaldığı Boğaziçi'nde inşaatlar daha çok Rumeli Yakası'nda çoğalmış.

Ankara Boğazı projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıkladığı Ankara Boğazı Projesi'nin fizibilite çalışmalarında sona gelindi. İnşaatı yakın zamanda başlayacak olan proje 5 yılda tamamlanacak...

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü'nün ihalesi ne zaman?

Gelibolu-Lapseki arasında yapılacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü, 2 bin metrenin üzerindeki uzunluğuyla dünyanın en büyük asma köprüsü olacak. Projenin ihalesi de bu yıl ortasında yapılacak.

İmrahor Vadisi Boğaz Projesi'nde son durum ne?

Ankara İmrahor Vadisi'nde yapılması planlanan ' Ankara boğazı ' projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor...

boğaz emirganda ne kadar daralacak Haberi

boğaz emirganda ne kadar daralacak


İBB tarafından yaptırılan Emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesimine denize kazık çakma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Çakılan kazıkların üzerine beton dökülmesi işlemlerinin başladığı inşaat tamamlandığında sahil yolu 8 metre genişlemiş, İstanbul boğazı ise 8 metre daralmış olacak. 


İBB tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtımı yapılan projede Emirgan sahilinin 700 metrelik bir bölümünü kapsıyor. Genişletilen bölümde 2 metre genişliğinde bisiklet yolu oluşturulacak. Ayrıca 3 metre genişliğinde toplamda 1550 m2 yeşil alan planlanıyor. Otomobilleriyle gelen vatandaşlar için ise sahil bandı boyunca 116 araçlık otopark cebi yapılacak. Balık tutan vatandaşların içinde 30 metre uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu yapılacak. Böylece balıkçıların yürüyüş yapan ya da bisiklete binenleri rahatsız etmeden balık tutmaları sağlanacak. Proje tamamlandığında...