14 / 05 / 2024

boğaziçi alanında kaç katlı konut yapılır

boğaziçi alanında kaç katlı konut yapılır

Boğaziçi alanında "Geri görünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. İşte 2960 sayılı kanunda açıklanan Boğaziçi alanında yapılaşma şartları...

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villalar! Boğaziçi Simas Konakları nerede?

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villaların satış süreci devam ediyor. Peki Boğaziçi Simas Konakları nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Boğaziçi Simas Konakları detayları...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Galatasaray ile Boğaziçi Üniversitesi arasında Teknopark işbirliği!

Galatasaray Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi arasında "Spor İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

Boğaziçi Yönetim A.Ş, üç sertifika aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş, üç farklı kuruluştan bina ve tesis yönetim hizmetleri alanında sertifika aldı.

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

Boğaziçi'ndeki 30 bin yapıdan 10 bini kaçak!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp yaptığı açıklamada Boğaziçi'ndeki 30 bin yapıdan 10 bininin kaçak olduğunu söyledi.

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Kahramanmaraş Boğaziçi Bulvarı asfaltlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Boğaziçi Bulvarı’nda asfalt çalışmaları başladı.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1938 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanacak!

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

boğaziçi alanında kaç katlı konut yapılır Haberi

boğaziçi alanında kaç katlı konut yapılır

Boğaziçi alanında yapılaşma şartları!

Boğaziçi Alanı için yapılan planların revize edilmesi "gerigörünüm" ve "etkilenme" bölgelerinde 3030 sayıl Kanuna göre, "sahil şeridi" ve "öngörünüm" bölgelerinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesince hazırlanarak Belediye Meclisinin kararı ve Belediye Başkanının onayından sonra "Boğaziçi İmar Yüksek Kordinasyon Kurulu" onayı ile yürürlüğe girer.


2960 sayılı Boğaziçi Kanunu gereğince, Boğaziçi alanında "Gerigörünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı (H = 12.50 m. irtifakı), "Etkilenme" bölgesinde ise gene Taban Alanı Kat Sayısı (T.A.K.S.) % 15 ve 5 katı (H = 15.50 m. irtifaı) geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. Boğaziçi alanında yapılaşma şartları kanunda madde 10'da açıklanıyor:


Madde 10 – 

"Gerigörünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı (H = 12.50 m....