27 / 04 / 2024

boğaziçi imar yönetmeliği

boğaziçi imar yönetmeliği

1982 yılında Devlet Başkanı Kenan Evren, Boğaziçi'nin mevcut görünümden kurtarılarak yeniden düzenlenmesini istemiş. Vilayet'te yapılan toplantıda, 15 bin hektarlık Boğaziçi'nde yeni inşaat yapılmaması ve bazı arsaların kamulaştırılması kararı alınmış.

Boğaziçi İmar Yasası değişiyor! Boğaz'da 4. kata izin yok!

Boğaziçi İmar Yasası'nın değişecek olan yönetmeliğinde eski binaların yıkımı yapılıp, yeniden inşa edilecek...

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Murat Kurum: Boğaziçi'nde imar yetkisi zaten İBB'de değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Boğaziçi'nde imar yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Şu an yetki zaten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir" diye konuştu...

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Boğaziçi öngörünüm imar barışı kapsamına resmen alındı!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen; Boğaziçi öngörünümü imar barışı kapsamına alan yasa teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Boğaziçi öngörünüm resmen imar barışı kapsamına alınmış oldu...

Boğaziçi öngörünüme imar barışı geliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in aylardır emek verdiği İstanbul Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nin de imar barışına müracaa edebilmesi için TBMM'ye yasa teklifi verildi..

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Kocaeli Büyükşehir'den imar yönetmeliği eğitimi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline imar yönetmeliğindeki değişiklikler hakkında eğitim verdi. Mimar Sevilay Armağan tarafından verilen eğitimde, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler de katıldı.

Planlı alanlar imar yönetmeliği değişikliği 2016!

5 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği yayımlandı. Bu değişiklik ile yönetmeliğe geçici madde eklendi. İşte planlı alanlar imar yönetmeliği değişikliği 2016..

İnşaatçılar yeni imar yönetmeliği istiyor!

‘Yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelenmesi kararı inşaat sektörünü memnun etti. Hedef kurulacak yeni hükümetle birlikte sektörün önünü açacak bir yönetmeliğin hazırlanmasına destek olmak.

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında ertelenen hükümler..

Yeni tip imar yönetmeliği 2016 sonuna ertelendi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini açıkladı.

boğaziçi imar yönetmeliği Haberi

boğaziçi imar yönetmeliği



Yeni düzenleme için bazı arsalar kamulaştırılacak


 Boğaziçi'nde yeni inşaat yasaklandı


 Belediye bundan böyle Boğaziçi'nde hiçbir inşaata ruhsat vermeyecek.


  İSTANBUL Boğaziçi'nde yeni inşaat yapılması yasaklandı. Boğaziçi'nde inşaat için hazır duruma getirilmiş bazı arsalar da kamulaştırılacak. 

  Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren'in isteği üzerine, Başbakan Bülend Ulusu, İstanbul Valiliği'ne bir yazı göndererek, ''Boğaziçi'nin bugünkü durumdan kurtarılarak yeniden düzenlenmesini'' istedi.

  1. Ordu ve İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Orgeneral Haydar Saltık başkanlığında Vilayet'te yapılan Koordinasyon Kurulu toplantısında Boğaziçi'nin bugünkü durumu ele alındı ve Boğaziçi'nde kötü yapılanmanın derhal durdurulması için, 15 bin hektarlık Boğaziçi'ni oluşturan Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer ve Üsküdar ilçelerinde ilk önlem olarak inşaat yapılmaması ve...