28 / 09 / 2024

Bolonya Kontrol Merkezi

Bolonya Kontrol Merkezi

Alstom firması, "projelerin kapasiteleri ve bazı alt ekipmanları farklı olmakla beraber Afyon'daki kontrol merkezinde bulunacak sistemin, genel anlamda Bolonya'daki ile aynı" olduğunu bildirdi ...

Promet İnşaat Proje Kontrol Ve Enformasyon Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Promet İnşaat Proje Kontrol Ve Enformasyon Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Promet İnşaat Proje Kontrol Ve Enformasyon Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kazaların minimum düzeye düşürülmesi için yapılan ana kontrol merkezinin açılışı yapıldı. 

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde yangın!

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynırda çıkan yangın kontrol altına alınarak, söndürüldü.

İstanbul 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'nin yeni binası hizmete açıldı!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Anadolu Komuta Kontrol Merkezi'nin yeni binası hizmete açıldı.

Akıllı şehirler maliyetleri de azaltıyor!

Türkiye hızla şehirleşiyor.Tabi bunun altyapı, atıklar, hava kirliliği gibi birçok maliyeti bulunuyor. Türkiye'de sürdürülebilir şehirler kapsamında bu çalışmaları kredilerle destekleyen IFC'nin, İzmir'de trafiği yüzde 25 azaltan trafik kontrol merkezi dünyada örnek gösteriliyor.

İzmir'e Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar’da İzmir’in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği “Ulaşım Entegrasyon Merkezi” kuracak.

İzmir Halkapınar'da Ulaşım Entegrasyon Merkezi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar'da İzmir'in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuracak.

Çorum sağlık merkezi inşaatı başladı!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Erzurum Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yenileniyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi daha hijyenik ve iyi bir ortamda hizmet verebilmek için yenileniyor.

İstanbul'u alarma geçiren helikopterin sahibi Ali Ağaoğlu çıktı!

Dün Avşa Adası'ndan Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor vermeden kalkan helikopter İstanbul'u alarma geçirmişti. F-16 uçaklarını havalandıran helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait ortaya çıktı.

Çorum Birinci Basamak Sağlık Kompleksi'nin ihalesi yapıldı!

Çorum Birinci Basamak Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin ihalesi yapıldı. 7 firmanın katılım gösterdiği ihalenin sonucu yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacak.

3. Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı!

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda lale figüründen esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı

Çeşme Gemi Trafik Kontrol Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Ege’de Çeşme’den Çanakkale’ye kadar 12 kuleden oluşan Gemi Trafik Kontrol Merkezi tamamlandı. 65 milyon liraya mal olan ve merkezi Bayraklı’da olan sistem, Ege Denizi’ni karış karış izleyecek.

Bolonya Kontrol Merkezi Haberi

Bolonya Kontrol Merkezi


 Eskişehir-Kütahya-Balıkesir arasındaki demiryolu hattının modernizasyonunu üstlenen Fransız firması Alstom'ün yetkilileri, hattın kontrol merkezinin kurulacağı Afyon'da, İtalya'nın Bolonya kentindeki süper-entegre sinyalizasyon sisteminin daha küçük ölçekte bir benzerinin olacağını açıkladı. 


     Enerji iletimi ve demiryolu taşımacılığının önde gelen firmalarından Fransız Alstom, 2011 yılında TCDD ile yaptığı sözleşme karşılığında 89 milyon avro bedelle üstlendiği Eskişehir-Balıkesir demiryolu hattının modernizasyonu kapsamında Afyon'a kuracağı kontrol merkezinin, büyük örneği olan Avrupa'nın ilk ve en büyük süper-entegre kontrol merkezlerinden Bolonya Kontrol Merkezi'ni, aralarında AA'nın da bulunduğu gazetecilere açtı. 


     Coğrafi konumu nedeniyle İtalya'da, kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde önemli bir kavşak noktası olan Bolonya'da, 2009 yılında faaliyete geçen ve 100 milyon avroya mal olan kontrol merkezinde 600 farklı sinyal, 350 makas motoru, bin 400 ana yol, bin 700...