28 / 09 / 2024

Bolonya

Bolonya

Alstom firması, "projelerin kapasiteleri ve bazı alt ekipmanları farklı olmakla beraber Afyon'daki kontrol merkezinde bulunacak sistemin, genel anlamda Bolonya'daki ile aynı" olduğunu bildirdi ...

Yerli Karsan’dan İtalya çıkarması

İtalya’da atağa kalkan Karsan, bu kapsamda İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma ihalesini kazandı. İhale kapsamında 24 adet kesin ve 7 adet de opsiyonel olmak üzere 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli kazandı.

VitrA 2017 karolarını Cersaie’de tanıtacak!

VitrA, dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie’de, 2017 için hazırladığı yeni karolarını tanıtacak. 26-30 Eylül tarihlerinde İtalya’nın Bolonya kentinde düzenlenecek fuarda, dünya seramik sektörünün en yeni ve iddialı ürünleri sergilenecek.

VitrA yeni ürünleriyle Cersaie Seramik Fuarı'nda!

VitrA, yeni karo serilerini, dünyanın en büyük seramik ve banyo fuarı Cersaie’de tanıtmaya hazırlanıyor. İtalya’nın Bolonya kentinde düzenlenecek fuarda, seramik ve banyo sektöründe dünyanın önde gelen kuruluşları, en yeni ürünlerini sergileyecek.

Vitra, yeni porselen karolarını, İtalya’da gün ışığına çıkardı!

22 - 26 Eylül 2014 tarihleri arasında, İtalya’nın Bolonya kentinde düzenlenen Cersai Fuarı'nda, seramik ve banyo sektöründe dünyanın önde gelen kuruluşları, en yeni ürünlerini sergiledi.

1946 yılında Yedikule ile Veliefendi arası orman yapılacakmış!

1946 yılında Yedikule ile Veliefendi Çayırı arasında bir orman meydana getirilecekmiş. Yedikule'nin civarındaki bostanlar da dahil Veliefendi'ye kadar vücuda getirilecek orman Paris'in Bolonya ormanı şeklinde tanzim edilecekmiş.

THY Pisa’ya yeni sefer başlattı!

TÜRK Hava Yolları (THY), İtalya’da şu anda sefer düzenlediği Roma, Milano, Venedik, Napoli, Bolonya, Cenova, Torino ve Katanya’nın ardından dokuzuncu kent olan Pisa’ya yeni sefer başlattı...

Türk Hava Yolları'nın Pisa seferleri başladı!

THY'den yapılan yazılı açıklamada, THY'nin İtalya'da sefer düzenlediği Roma, Milano, Venedik, Napoli, Bolonya, Cenova, Torino ve Katanya'nın ardından, uçuş ağına Pisa'yı da dahil ettiği aktarıldı.

Eskişehir-Balıkesir ray hattı Bolonya modeline göre yapılacak!

Alstom firması, "projelerin kapasiteleri ve bazı alt ekipmanları farklı olmakla beraber Afyon'daki kontrol merkezinde bulunacak sistemin, genel anlamda Bolonya'daki ile aynı" olduğunu bildirdi ...

Bolonya Haberi

Bolonya


 Eskişehir-Kütahya-Balıkesir arasındaki demiryolu hattının modernizasyonunu üstlenen Fransız firması Alstom'ün yetkilileri, hattın kontrol merkezinin kurulacağı Afyon'da, İtalya'nın Bolonya kentindeki süper-entegre sinyalizasyon sisteminin daha küçük ölçekte bir benzerinin olacağını açıkladı. 


     Enerji iletimi ve demiryolu taşımacılığının önde gelen firmalarından Fransız Alstom, 2011 yılında TCDD ile yaptığı sözleşme karşılığında 89 milyon avro bedelle üstlendiği Eskişehir-Balıkesir demiryolu hattının modernizasyonu kapsamında Afyon'a kuracağı kontrol merkezinin, büyük örneği olan Avrupa'nın ilk ve en büyük süper-entegre kontrol merkezlerinden Bolonya Kontrol Merkezi'ni, aralarında AA'nın da bulunduğu gazetecilere açtı. 


     Coğrafi konumu nedeniyle İtalya'da, kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde önemli bir kavşak noktası olan Bolonya'da, 2009 yılında faaliyete geçen ve 100 milyon avroya mal olan kontrol merkezinde 600 farklı sinyal, 350 makas motoru, bin 400 ana yol, bin 700...