02 / 05 / 2024

Yerli Karsan’dan İtalya çıkarması

Yerli Karsan’dan İtalya çıkarması

İtalya’da atağa kalkan Karsan, bu kapsamda İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma ihalesini kazandı. İhale kapsamında 24 adet kesin ve 7 adet de opsiyonel olmak üzere 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli kazandı.



Türkiye otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Karsan, üstün teknolojili mobilite çözümleriyle yurt dışındaki atağını sürdürmeye devam ediyor. Karsan, hedefleri doğrultusunda İtalya’daki gücünü de daha da kuvvetlendiren bir anlaşmaya imza attı. Karsan, bu kapsamda İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma işletmesi için toplamda 31 adet 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli ile kazandı. Karsan’ın, anlaşma doğrultusunda TPER Bologna firmasıyla 24 adet kesin ve 7 adet opsiyonel olmak üzere toplamda 31 adetlik 18 m elektrikli e-ATA otobüs alımı için sözleşme imzaladığı öğrenildi. Araçların teslimatının ise 2023 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. İhale ile otobüs alımının yanı sıra Karsan, 18 yıl boyunca araçların bakımının da üstlenilmesi planlanıyor.

Karsan’ın yurt dışı çalışmalarına ilişkin konuşan Karsan CEO’su Okan Baş, bu kapsamda özellikle İtalya pazarının öneminin altını çizdi. Kazandıkları son ihalenin kendileri için ayrı bir değere sahip olduğunu anlatan Okan Baş, “İtalya’da elde ettiğimiz başarılara yenilerini de eklemenin gururunu yaşıyoruz. Kazandığımız bu ihale ise pek çok açıdan ilklerle dolu. Bu ihale ile e-JEST ve e-ATAK satışlarımızdan sonra bu sefer de e-ATA ile İtalya pazarına giriş yapıyoruz. Yine bu anlaşmayla birlikte; Karsan’ın Romanya’dan sonra İtalya’daki ilk 18 metre elektrikli otobüs satışı yapılmış olması açısından ayrı bir öneme sahip. Ayrıca kazandığımız bu son ihale ile İtalya’da 18 metre sınıfında olan ilk pantograf elektrikli otobüs satışını yine biz gerçekleştirmiş olduk. Karsan olarak, elektrikli araçlarımızda ilerleyen dönemde İtalya’da da ciddi bir büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön