29 / 04 / 2024

Bomontiada da ruhsat sorunu

Bomontiada da ruhsat sorunu

Cumhuriyet Gazetesi Tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nda hayat bulan bomontiada'nın Kreatif Komitesi'nden Pozitifin CEO'su Cem Yegül ile röportaj gerçekleştirdi. Yegül, "bomontiada'yla yaratıcılığın lokomotifi olmak istiyoruz" dedi.

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Reysaş GYO Adana Sarıçam'da depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Adana İli Sarıçam İlçesi Dağcı Mahallesi 151 Ada 12 Parsel'deki 46 bin 946,40 metrekarelik arsa üzerinde asma katlarla birlikte inşa edilecek 32 bin 44 metrekare büyüklüğündeki depo yapımı için İnşaat Yapı Ruhsatı alındı. 

Konutta stoklar eridi, yeni projeler için düğmeye basıldı!

Konut stokunun fazla olduğu 2019'da inşaat başvuruları yeniden arttı. Pandemiye rağmen İstanbul'da  İstanbul’da ruhsat sayısı 2020’de yüzde 46 arttı. Yeni konut projeleri için düğmeye basıldığı bazı illerde artış oranı yüzde 200'yi geçti. 

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Datça’da ruhsat mağdurları belediye önünde oturma eylemi başlattı!

Muğla'nın Datça ilçesinde bir grup, inşaat ruhsatlarının iptal edildiği gerekçesiyle belediye önünde eylem yaptı.

İnşaatta frene basıldı!

2019'da ruhsat alınan daire sayısı 306 binde kaldı. Sayı iki yıl önce 2017'de tam 1.4 milyondu...

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Mısır'da 3 yılda 1322 kiliseye ruhsat verildi!

Mısır'da son 3 yılda "kaçak" olduğu iddia edilen 1300'den fazla kilise binası imar affından yararlandı ve ruhsat verildi.

Bolu’da 34 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, belediyeler tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen binalar için istatistikler açıklandı. Verilere göre, Bolu’da 34 binaya yapı izin ruhsatı verildi. 

Bomontiada da ruhsat sorunu Haberi

Bomontiada da ruhsat sorunu

Bomontiada'da hedeflediğiniz sanat anlayışı nedir? 


Bomontiada, temelinde tasarım, sanat, müzik ve yemek olan, düşünmeye, üretmeye ve keyif almaya teşvik eden etkinliklerin vücut bulacağı bir yaratıcı kültür kampusu. Deneyim mükemmelliği yaratacağına, İstanbul'daki yaratıcı endüstrinin dönüştürücü merkezi olacağına inanıyoruz. Burada bomontiada'nın karakterini ve tonunu güncel sanat programımız ve Alt üzerinden belirlemeyi hedefledik. Alt, Vasıf Kortun önderliğinde hazırlanan, direktörlüğü ve küratörlüğünü Mari Spirito'nun üstlendiği disiplinler ötesi sanat mekânımız, bomontiada güncel sanat üzerine gerçek, kalıcı tartışmalar ile dönüştürücü, öncü, yenilikçi, nitelikli işlere ev sahipliği yapacak. bomontiada'nın ana işlevi etkinlik ve biz yaratıcılığın lokomotifi olmak istiyoruz. 


'Mahallenin çekirdeği' 


Bomontiada'da ruhsat problemi devam ediyor mu? 


bomontiada'nın restorasyon ve renovasyon sürecinde tüm çalışmalar Anıtlar Kurulu'nun izni ve onayıyla yapıldı. Aralık-2014'te iznini aldığımız inşaat Nisan 2015'te başladı. Bu nedenle inşaat ve...