28 / 04 / 2024

borç silme

borç silme

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan binlerce vatandaşı ilgilendiren yeni düzenleme için harekete geçildi.

GSS, sigorta prim borcu, araç muayenesi borcu olanlar dikkat! Peş peşe açıklanan bu tarihleri kaçırmayın!

Vatandaşın kamuya olan borçları ile ilgili yapılandırma ve borç silme yasası yürürlüğe girdi. Yapılandırma yasasıyla beraber milyonlarca vatandaşa borçlarından kolayca kurtulmanın yolu açıldı. İlgili yasayla sağlanan avantajlardan faydalanabilmek için ise bazı tarihlere dikkat etmek gerekiyor.

İş Bankası'ndan çok önemli hamle! O borçları tamamen silecekler bir kalemde

İş Bankası tarafından depremle ilgili çok önemli bir adım atıldı. Banka depremden etkilenen vatandaşların borçlarını erteleme, hayatını kaybeden vatandaşların da borçlarını silme kararı aldı.

İşbankası kredi borçlarını siliyor! İşte gündeme düşen açıkalma!

İş Bankası Grubu, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını, bölgede üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu.

Bu paket borçları siliyor! SGK, GSS, KYK, trafik cezası olanlara duyurulur! Bunu yapanın borcu kalmıyor!

Borç yapılandırma, borç silme ile ilgili son detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Çünkü pek çok borç ve cezanın silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

ASAT’tan su borçlarına yapılandırma fırsatı!

ASAT Genel Müdürlüğü, abonelerine büyük kolaylık sağlıyor. ASAT Genel Müdürlüğü, 6552 Sayılı Kanun gereği su borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat edebileceğini duyurdu.

6552 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma ve kredi kartı ile ödeme işlemleri!

Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklar, yapılandırılarak ödenebiliyor. Yapılandırma başvurularının 30 Kasım 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. İşte 6552 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma ve kredi kartı ile ödeme işlemleri..

Vergi borçları nereye ödenir?

Anayasan gereğince, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki, vergi borçları nereye ödenir? Vergi borçları nasıl ödenir? İşte vergi ödeme yolları...

Vergi borç bilgilendirme sistemi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, Vergi borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır?

DYO Boya kefil olunan borçlanma hakkında açıklama yaptı!

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre DYO Boya kefil olunan borçlanma hakkında açıklama yaptı.

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi de dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Peki yasa ile vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi borçları taksitlendirme işlemleri...

Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi taksitlerini ödemeyen vergi mükelleflerine Eylül 2014 tarihinde Torba Yasası ile af getirildi. Peki, Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte emlak vergisi yapılandırma şartları..

Üsküdar Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergi borçlarından kurtulma fırsatı!

Üsküdar Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergi borcu olanlara büyük kolaylık sağlıyor. 30 Nisan 2014 öncesine ait borçlara, cezai faiz, gecikme faizi ve gecikme zamlarını siliniyor. Yeni yapılandırmaya ise taksitlenme imkânı sunuluyor.

Cem Garipoğlu'nun ailesinin gayrimenkulleri satıldıktan sonraki borç tutarı!

Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun, bankadaki 49 parça ziynet eşyası 548 bin 500 TL, ev ve dükkânı ise 98 bin TL’ye satıldı.İşte Cem Garipoğlu'nun ailesinin gayrimenkulleri satıldıktan sonraki borç tutarı...

borç silme Haberi

borç silme

Sağlık sigortasından yararlanamayanlara sunulan sağlık hizmet bedellerinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilememiş alacak tutarlarının yüzde 50'sinin, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde defaten veya taksitle ödenmesi halinde, geri kalan kısmı terkin edilecek.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, primini ödeyemediği için açılan 85 bin 947 dosya bulunduğunu söyledi.
Eldemir, "Bağ-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor" ifadelerini kullandı.

Komisyon'da kabul edilen teklife göre Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme alması sağlanacak. Teklife göre, doktor ve diş hekimlerinin...