06 / 05 / 2024

borcu ödenmeyen ipotekli konut nasıl satılır

borcu ödenmeyen ipotekli konut nasıl satılır

Konut kredisi kullanarak ev veya daire satın aldığınızı ve bir nedenden ötürü almış olduğunuz bu gayrimenkulü satmak istediğinizi farz edelim. İpotekli konutun satışı mümkün mü? İpotekli konut nasıl satılır?

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Hacizli ve ipotekli konutun borcu alıcının!

Hacizli ve ipotekli konut projesinden ev alındığı zaman alıcının yükümlülüğü merak ediliyor. Kat irtifak tapuları almak borcu kapatmaya yetmiyor. Alacaklılar borçlarını alıcıdan tahsis etmek istiyor. 

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

Ölen kişinin gayrimenkul borcu ailesine kalır mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Ölen kişinin gayrimenkul borcu ailesine kalır mı?" sorusuna yanıt verdi..

İpotekli ev devredilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde, bankalar ipotek kuruyor. İpoteğin kaldırılması için kredi borcunun tamamen ödenmiş olması gerekiyor. Peki, ipotekli ev devredilir mi?

Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Emlak vergisi borcu ne zaman ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahip ve hissedarlarının her sene ödemeleri gereken emlak vergisi taksit ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergisi borcu ne zaman ödenir?

Emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri!

2014 yılında bir taşınmaz satın aldığınızı ve ilk kez emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. Emlak vergisi ne kadardır, nereden ve nasıl ödenir? İşte emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri...

Vergi borcu yapılandırma için son gün bugün!

Vergi yapılandırma sürecinde elektronik ortamda başvuru yapmaması gereken ancak bu kuraldan habersiz olan mükelleflere tanınan 2. fırsat için başvuru dönemi sona eriyor. Vergi borcu yapılandırma için son gün bugün...

Defterdarlıktan satılan araçların vergi borcu satış bedelinden düşülecek!

Defterdarlık/Malmüdürlüklerince, satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülecek.

borcu ödenmeyen ipotekli konut nasıl satılır Haberi

borcu ödenmeyen ipotekli konut nasıl satılır

İpotekli konut nasıl satılır?

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Kullandığınız kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor. 


Bankalar tarafından verilen krediler için ipotek yapıldığı gibi, satıcının parasının tamamını alamadığı durumlarda, alınan borç için teminat istenildiğinde veya ticari faaliyetlerde teminat olarak göstermek için taşınmaz ipotek ettirilebiliyor.


Konut kredisi kullanarak ev veya daire satın aldınız ve bir nedenden ötürü almış olduğunuz bu gayrimenkulü satmak istediğinizi farz edelim. Peki, ipotekli konut nasıl satılır?


İpotekli konut satışı!

İpotekli evlerin satışı mümkün oluyor. Mortgage kredisi kullanarak aldığınız evi, müşteri bulmanız durumunda satışı mümkün oluyor ancak bu şekilde aldığınız evler, son taksidi ödenene kadar bankanın malı kabul edildiği için uymanız gereken bazı prosedürler...