07 / 07 / 2024

bornova belediyesi tasarım birimi ne iş yapacak

bornova belediyesi tasarım birimi ne iş yapacak

‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak...

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Bartın Belediyesi'ne kentsel tasarım ödülü!

Bartın Belediyesi Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'nde, Kentsel Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Bornova Belediyesi'nden 11.4 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü; Bornova Erzene, Bornova Kazımdirik ve Bornova Egemenlik ilçelerinde yer alan 3 adet gayrimenkulü toplamda 11 milyon 404 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

Bornova Belediyesi'nden 15 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ümit Mahallesi'ndeki idare binası ve benzin istasyonunu ihale ile satıyor. İhale 27 Eylül'de yapılacak..

Antalya Ali Çetinkaya Kentel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki kentsel tasarım projesi çalışmalarını tamamladı. 

bornova belediyesi tasarım birimi ne iş yapacak Haberi

bornova belediyesi tasarım birimi ne iş yapacak


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediyecilikte yepyeni bir uygulamayı başlatıyor. Vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve katkı koymak isteyen herkesin önerileri doğrultusunda çalışacak ‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak.


Bornova Belediyesi halkın isteklerinin icraata tam olarak dönüşmesi için gereken bütün hazırlıkları yapıyor. Bu doğrultuda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kentin ve belediye hizmetlerinin vatandaşların beklentileri doğrultusunda oluşması için ‘Tasarım Birimi’ adı altında yepyeni bir yapılanma kuruyor. Başta üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere pek çok kurum temsilcisiyle biraraya gelerek kentin ‘ortak akılla’ yönetilmesi konusunda görüşmeler yapan Atila, ‘Tasarım Birimi’nin kurulması talimatını vererek ilk somut adımı attı.


Tasarım Birimi’nin...