15 / 05 / 2024

Bornova Belediyesi Proje Tasarım Birimi kuruyor!

Bornova Belediyesi Proje Tasarım Birimi kuruyor!

‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak...




Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediyecilikte yepyeni bir uygulamayı başlatıyor. Vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve katkı koymak isteyen herkesin önerileri doğrultusunda çalışacak ‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak.


Bornova Belediyesi halkın isteklerinin icraata tam olarak dönüşmesi için gereken bütün hazırlıkları yapıyor. Bu doğrultuda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kentin ve belediye hizmetlerinin vatandaşların beklentileri doğrultusunda oluşması için ‘Tasarım Birimi’ adı altında yepyeni bir yapılanma kuruyor. Başta üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere pek çok kurum temsilcisiyle biraraya gelerek kentin ‘ortak akılla’ yönetilmesi konusunda görüşmeler yapan Atila, ‘Tasarım Birimi’nin kurulması talimatını vererek ilk somut adımı attı.


Tasarım Birimi’nin kentin bütün dinamiklerinin biraraya geleceği bir platform gibi çalışacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Başından beri hep ‘ortak akıl’ dedik. Ortak aklı hayata geçirmek için de gerekli adımı attık. Tasarım Birimi Bornovalıların hayallerini gerçege dönüştürmek için çalışacak. İnsanların akıllarındakini, ‘keşke böyle olsa’ dediklerini proje haline getirip uygulanabilir aşamaya getirecek. Bu birimin yapılanmasını en kısa sürede tamamlayıp, Bornova’yı ileri taşıyacak fikirleri hayata geçireceğiz” dedi.



Efe Post


Geri Dön