07 / 07 / 2024

izmir Bornova Belediyesi tasarım birimi ne zaman kurulacak

izmir Bornova Belediyesi tasarım birimi ne zaman kurulacak

‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak...

1941 yılında Bornova Belediyesi 14 arsayı satıyormuş!

1941 yılında İzmir Bornova Belediyesi, belediyeye ait 14 arsayı satılığa çıkarmış. Her bir arsanın metrekaresi 25 kuruş olan 14 arsa için ilan paylaşılmış.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

İzmir Bornova Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun temeli atılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun hemen yanında yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini atıyor.

Bornova Belediyesi'nden 11.4 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü; Bornova Erzene, Bornova Kazımdirik ve Bornova Egemenlik ilçelerinde yer alan 3 adet gayrimenkulü toplamda 11 milyon 404 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Bornova Belediyesi'nden 16.6 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Bornova Belediyesi, 7 mahallesindeki 8 arsayı ihale ile satışa sunuyor. İhale 18 Ekim'de gerçekleşecek..

Bornova Belediyesi'nden 15 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ümit Mahallesi'ndeki idare binası ve benzin istasyonunu ihale ile satıyor. İhale 27 Eylül'de yapılacak..

Bornova Belediyesi'nden 11.4 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Bornova İlçesi'ndeki 3 arsayı ihale ile satıyor. İhale 5 Temmuz'da gerçekleşecek...

İzmir Bornova'da 11 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 3 mahallesindeki 3 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor, 1 gayrimenkulü ise kiralıyor. İhale 15 Mayıs'ta yapılacak..

İzmir Bornova'ya yarı olimpik yüzme havuzu geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun hemen yanına bir de yarı olimpik yüzme havuzu inşa etmek için düğmeye bastı.

Bornova Belediyesi'nden 12 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından 4 ayrı mahallede bulunan 4 arsa ihale ile satışa sunuluyor...

Bornova'da 1 günde imar 10 günde ruhsat!

Bornova Belediyesi imar durumu belgesi taleplerini bir günde, ruhsat taleplerini ise 10 günde sonuçlandırıyor.

izmir Bornova Belediyesi tasarım birimi ne zaman kurulacak Haberi

izmir Bornova Belediyesi tasarım birimi ne zaman kurulacak


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediyecilikte yepyeni bir uygulamayı başlatıyor. Vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve katkı koymak isteyen herkesin önerileri doğrultusunda çalışacak ‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak.


Bornova Belediyesi halkın isteklerinin icraata tam olarak dönüşmesi için gereken bütün hazırlıkları yapıyor. Bu doğrultuda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kentin ve belediye hizmetlerinin vatandaşların beklentileri doğrultusunda oluşması için ‘Tasarım Birimi’ adı altında yepyeni bir yapılanma kuruyor. Başta üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere pek çok kurum temsilcisiyle biraraya gelerek kentin ‘ortak akılla’ yönetilmesi konusunda görüşmeler yapan Atila, ‘Tasarım Birimi’nin kurulması talimatını vererek ilk somut adımı attı.


Tasarım Birimi’nin...