07 / 07 / 2024

Bornova Belediyesi proje tasarım birimi

Bornova Belediyesi proje tasarım birimi

‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak...

Gayrimenkul fiyatları yapay zeka ile belirlenecek! İlk adım atıldı!

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Bornova Belediyesi tarafından satın alınacak ya da satışı yapılacak gayrimenkullerin fiyatını belirlemek için yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladı. İşte detaylar...

KİPTAŞ ve Şişli Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! 24 proje alanında 407 bağımsız birim dönüştürülecek! 

Şişli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ arasında kentsel dönüşüm protokolü ile Şişli’de uzlaşmanın sağlanmış olduğu toplamda 24 proje alanında 407 bağımsız birimin dönüştürülecek.

1941 yılında Bornova Belediyesi 14 arsayı satıyormuş!

1941 yılında İzmir Bornova Belediyesi, belediyeye ait 14 arsayı satılığa çıkarmış. Her bir arsanın metrekaresi 25 kuruş olan 14 arsa için ilan paylaşılmış.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

Park Yaşam Bornova satışta! Yeni proje!

İzka İnşaat tarafından hayata geçirilen Park Yaşam Bornova'da yer alan daireler lansmana özel fiyatlarla satışa çıkarıldı. Proje dahilinde fiyatlar 825 bin TL'den başlıyor.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Bornova Belediyesi proje tasarım birimi Haberi

Bornova Belediyesi proje tasarım birimi


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediyecilikte yepyeni bir uygulamayı başlatıyor. Vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve katkı koymak isteyen herkesin önerileri doğrultusunda çalışacak ‘Tasarım Birimi’ kentsel tasarımdan, sosyal projelere, parklardan, rutin hizmetlere pek çok konuda yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak.


Bornova Belediyesi halkın isteklerinin icraata tam olarak dönüşmesi için gereken bütün hazırlıkları yapıyor. Bu doğrultuda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kentin ve belediye hizmetlerinin vatandaşların beklentileri doğrultusunda oluşması için ‘Tasarım Birimi’ adı altında yepyeni bir yapılanma kuruyor. Başta üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere pek çok kurum temsilcisiyle biraraya gelerek kentin ‘ortak akılla’ yönetilmesi konusunda görüşmeler yapan Atila, ‘Tasarım Birimi’nin kurulması talimatını vererek ilk somut adımı attı.


Tasarım Birimi’nin...