13 / 05 / 2024

bornova belediyesi toplantı

bornova belediyesi toplantı

Bornova Belediyesi’nin; binaların depreme dayanıklılığının tespit edilmesinde kullanılan cihaz ve yardımcı ekipmanları Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile birlikte kullanılacak.

1941 yılında Bornova Belediyesi 14 arsayı satıyormuş!

1941 yılında İzmir Bornova Belediyesi, belediyeye ait 14 arsayı satılığa çıkarmış. Her bir arsanın metrekaresi 25 kuruş olan 14 arsa için ilan paylaşılmış.

Antalya Kaş'ta satılık gayrimenkul fırsatı!

Antalya İli Kaş Belediye Başkanlığı, Antalya Kaş'ta gayrimenkul satıyor. Söz konusu ihale Kaş Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Bornova’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için harekete geçti. 40 bin yapının yüzde 11’nin iyi, yüzde 12’sinin kötü olduğu tespit edildi.

İzmir'de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Mayıs 2018’de Bornova Belediyesi tarafından temeli atılan yaklaşık 3.5 milyon lira harcanan 12.8 milyonluk ‘Çocuk Dünyası’ projesi durduruldu. Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, “Müteahhit firma çekildi, yeniden ihaleye çıkacağız” diye konuştu...

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bornova Karaçam Köyü’nde çocuk köyü hayata geçirecek. Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek.

Bornova'da 6.2 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İzmir İli, Bornova Kemalpaşa, Bornova Ergene ve Bornova Kazımdirik ilçelerinde yer alan 4 adet gayrimenkulü toplamda 6 milyon 205 bin TL bedel ile satışa çıkardı. 

bornova belediyesi toplantı Haberi

bornova belediyesi toplantı


“Her Yer Kampüs Her Yer Üniversite” sloganı ile hareket eden Bornova Belediyesi yaptığı işbirlikleri ve gerçekleştirdiği projelerle Bornova’da okuyan öğrencilerin eğitimine destek olmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi ile bu güne kadar pek çok işbirliği gerçekleştiren Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Deprem Etüt Merkezi’ne ait 11 cihaz ve yardımcı ekipman Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’nde de kullanılacak.


İşbirliği anlaşması Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Süheyda Atalay, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun arasında imzalandı. Protokol aynı zamanda Ege Üniversitesi’ne yeni atanan Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun ile Başkan Atila arasında imzalanan ilk işbirliği oldu.


Deprem kuşağında olan bölgemizde problemli alanların saptanmasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak labratuvar çalışmalarıyla gerçekleşeceğini söyleyen Bornova Belediye...