01 / 05 / 2024

bornova imarı

bornova imarı

Bornova Belediyesi, Mevlana Mahallesi'ni yeni yatırımlarla geleceğe hazırlıyor. İmar uygulamaları tamamlanan yeni yerleşim alanlarının çevre düzenlemeleri yapılıyor. İzmir'de yer alan Bornova Mevlana Mahallesi'ne tasarım dokunuşu yapılacak.

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

Egenin incisi İzmir'in Bornova ilçesi için hazırlanan imar planları İzmirlilerden büyük tepki çekti. İşte konuyla ilgili detaylar...

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Altındağ ve Çamlıkule’nin imar sorunu meclis gündeminde!

İzmir Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. Toplantıda  imar planlarıyla ilgili AK Parti Grubu adına Sait Tatlı ve Selma Kısa’nın verdiği önergeler damga vurdu. 

İzmir Bornova'da imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir Bornova'da 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Bornova'da imar masası kurulacak!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İmar Barışı ve getirdiği yenilikler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Bornova'nın imar sorununu imar barışıyla çözdük!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bornova'nın en önemli meselesi olan imar ve elektrik su meselesini imar barışıyla çözdük

Bornova'da 1 günde imar 10 günde ruhsat!

Bornova Belediyesi imar durumu belgesi taleplerini bir günde, ruhsat taleplerini ise 10 günde sonuçlandırıyor.

Akça Holding Bornova arsasının imar planı askıda!

İzmir Bornova'da Akça Holding bünyesindeki Osman Akça Tarım Ürünleri'ne ait olan 10 bin 51 metrekarelik arsanın imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Bornova'daki askeri arazinin imar planı yargıya taşınacak!

TRT binasının yanındaki kamu arazisinin ardından Bornova Doğanlar’daki askeri arazinin de ticaret alanına dönüştürülmesini eleştiren Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi konuyu yargıya taşıyacak.

Bornova Erzene'de imar planları yanlış mı yapıldı?

Bornova Erzene Mahallesi 540 Sokak'ta Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin karşısında bulunan elektrik direği tehlike saçıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde düzenlenen sokakta direğin ortada kalması imar planlarının yanlış mı yapıldığı sorusunu akla getirdi.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

bornova imarı Haberi

bornova imarı

Yol ve kaldırımlarla ilgili düzenlemeleri bitiren Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bozuk yollara asfaltlama da yaptı. Ayrıca vatandaşların araçlarını rahatça park edebilmeleri için otopark alanları oluşturdu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Mevlana Mahallesi'ndeki üç sokakta toplam 10 bin metrekarelik alanda park ve oyun alanı oluşturdu. Bu alanlardaki çalışmalar devam ediyor. Tamamlanan çalışmalar kapsamında Mevlana Mahallesi'nde toplam 15 km yol düzenlendi. Bu yollar için 14 bin metrekare parke taş kullanıldı. 

Çalışma kapsamında 1500 metreküp beton kullanıldı. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin daha düzenli büyümesi ve gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; "Daha düzenli bir kent için önlemlerimizi alıyor ve planlarımızı titizlikle hayata geçiriyoruz" dedi. 


Ege...