04 / 05 / 2024

boş işyerilerin çevre temizlik vergisi

boş işyerilerin çevre temizlik vergisi

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Yapıda kiracı olması durumunda, vergi mükellefi kiracı oluyor. Peki, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Kanal İstanbul için hazırlanan çevre düzeni planı yargıya taşındı!

TMMOB'a bağlı 10 meslek odası, Kanal İstanbul projesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, “6306 Sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tanımlana

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Gayrimenkulde şartlar değişti!

Gayrimenkul sektöründe şartlar değişti. Yatırımlarını arsa, konut veya ticari alanlara yapmak isteyenler karşılaşmak istemediği için ekspertiz raporu istiyor. Bu ihtiyaca cevap vermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “taşınmaz değerleme sistemi” kuruluyor.

Yozgat'ta 9 bin 973 kişi imar barışından yararlandı!

Yozgat'ta bugüne kadar 9 bin 973 kişi imar barışından yararlanmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yaptı. 

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

İstanbul için Çevre Strateji Planı oluşturulmalı!

İstanbul’un en yeşil şehir olma yolunda ilerlemesi için kentsel dönüşüm sürecinde, çok geç olmadan hemen bir Çevre Strateji Planı oluşturulması gerekiyor. 

boş işyerilerin çevre temizlik vergisi Haberi

boş işyerilerin çevre temizlik vergisi

Boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Vergiyi yapıyı kullanan taraf ödüyor.


Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mükellefiyet ise yapının kullanılmaya başladığı tarihte başlıyor. Yapıda kiracı olması durumunda, vergi mükellefi kiracı oluyor. Peki, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?


3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan özelge gereğince, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Boş işyerinin mükellef durumundan çıkarılması için, belediyeye giderek bildirimde bulunulması gerekiyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı 


SAYI:B.07.1.GİB.0.66/6601-728/60690      

KONU: Çevre temizlik vergisi hk.


...........  BAKANLIĞI


...................... tarafından Başkanlığımıza verilen 03.02.2006 tarihli dilekçenin bir örneği ilişikte gönderilmiş olup, konu ile ilgili Başkanlığımız görüşü aşağıda belirtilmiştir.


Söz konusu dilekçede, boş binaların çevre temizlik vergisine...