06 / 05 / 2024

bosna heyelan

bosna heyelan

Yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek'te, selin verdiği hasarın bilançosu netlik kazanmaya başladı. Sel ve heyelan felaketlerinden dolayı 18 bin 600 evin zarar gördüğü ifade edildi...

Zonguldak'ta heyelan: 3 ev boşaltıldı!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından mahalle yolunun bir bölümü çöktü. AFAD ekipleri tarafından 3 ev risk nedeniyle tahliye edildi.

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Rize'de heyelan: 1 ev çöktü!

Rize'nin Hemşin ilçesinde şiddetli sağanak yağışın nedeniyle meydana gelen heyelan sonucunda bir ev çöktü. Çöken evin enkazı altında kalan Mecit Alparslan yaralı olarak kurtarıldı. 

Konya Bosna Hersek Mahallesi emlak sektörünün gözdesi oldu!

Öğrencilerin yerleşkesi haline gelen Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi yatırımcılarına kazandırıyor. Bölgede kira getirileri en üst seviyede seyrediyor.

Düzce'de heyelan riski taşıyan 66 bina boşaltılacak! 

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan 66 bina boşaltılacağını söyledi. 

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

Ordu Aybastı'da heyelan sonrası verilecek konut desteği mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde gerçekleşen heyelan sonrası vatandaşlara verilecek destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ordu'daki heyelan için kriz masası kuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan için kriz masası kurdu.

Mehmet Hilmi Güler'den heyelan açıklaması!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan ile ilgili açıklama yaptı.

bosna heyelan Haberi

bosna heyelan

Yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek'te, selin verdiği hasarın bilançosu netlik kazanmaya başladı.


Bakanlar Kurulu tarafından  sel felaketine ilişkin yayımlanan raporda, ülke topraklarının 5'te 1'ininsel sularından etkilendiği kaydedilirken, sel ve heyelan felaketlerinden dolayı 18 bin 600 evin zarar gördüğü ifade edildi.Raporda ayrıca, evlerini terk eden vatandaşların 40 binden fazlasının hala evlerine geri dönemediği ve yarısının toplu barınma merkezleri ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri kışlalarında kaldığı belirtildi.


Öte yandan, 24 Mayıs'a kadar, Bosna Hersek'teki afetzedelere 29 ülke ile 14 ulusal ve uluslararası organizasyon tarafından yardım gönderildiği kaydedildi.


Raporda ayrıca, afetzedelerin acil ihtiyaçlarına da yer verilirken, ihtiyaçların başında, sel sularının tahliyesi, insanlar ve evcil hayvanlar için ilaç, dezenfeksiyon için gerekli kimyasal, sellerde ölen hayvan leşlerinin nakliyesi için araç ve nakliye araçları için...