07 / 05 / 2024

bosna sel altında

bosna sel altında

Bosna'daki felaketin 3 günlük zararı 4 yıllık bütçeyi aştı. Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Lagumciya, ülkedeki sel felaketinin sadece 3 günlük zararının devlet kurumlarının 4 yıllık bütçesini aştığını söyledi.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Yastık altında dolar yatırımı yapanlar pür dikkat bakın! Selçuk Geçer 11 gün sonra doların geleceği seviyeyi açıkladı

Dolarda başlayan yükseliş trendi yastık altında dolar birikim yapanları heyecanlandırdı. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken Ekonomist Selçuk Geçer, ekimde doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Yastık altında 1 doları bile olanlar çabuk bakın! Dolar 40 TL olacak! Selçuk Geçer net tarihi açıkladı...

Yastık altında 1 doları bile olanlar çabuk bakın, doların 40 TL olacağı net tarih ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarafından açıklandı. İşte o tarih...

Altındağ Belediyesi, Bosnalı başkanlara dönüşümü anlattı!

Altındağ Belediyesi, Bosna Hersek'ten gelen belediye başkanları heyetine kentsel dönüşüm tecrübelerini aktardı.

Altındağ Belediyesi’nden Gagavuzya’ya kültür merkezi!

Daha önce Bosna Hersek’in Visoko kentine bir kültür merkezi inşa eden Altındağ Belediyesi şimdi de Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nde kültür merkezi inşa ediyor.

Altındağ Visoko Kültür Merkezi açıldı!

Altındağ Belediyesi’nce Bosna Hersek’in merkezindeki Visoko kentine yaptırılan dev yatırım coşku dolu bir törenle açıldı. Altındağ Visoko Kültür Merkezi’nin açılış töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Ankara Altındağ'da 480 binanın yıkımı başladı!

BAŞKENT'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında 480 binanın yıkım işlemi başladı. Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 480 mekruh bina yıkılmaya başlandı.

Altındağ'da icradan 1.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü; Altındağ İlçesi Battalgazi Mahallesi Selçuklu caddesi ile Bostancık caddesine yakın alandaki arsayı 1 milyon 376 bin 23 TL 'den satışa çıkarıyor.

Kocaeli'nde evler sular altında!

Kocaeli'nde çok sayıda ev ve iş yerini su altında bırakan sağanak yağışın neden olduğu sel havadan görüntülendi. Bostanlarburnu Deresi'nin taşması sonucu Eşme Mahallesi'nde bir ev yıkıldı, çok sayıda evi ise su bastı...

Kocaeli'ndeki sağanak çok sayıda ev ve işyerini su altında bıraktı!

Kocaeli'ndeki sağanak çok sayıda ev ve işyerini su altında bıraktı. Çok sayıda ev ve iş yerini su altında bırakan sağanağın yol açtığı sel "multikopterle" görüntülendi.

Balkanlar'da yaşanan sel nedeniyle bir çok yerleşim birimi sular altında kaldı!

Çok sayıda yerleşim biriminin sular altında kaldığı ve heyelanlar nedeniyle evlerin yıkıldığı Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da meydana gelen sel felaketinde, ölü sayısı 43'e yükseldi...

Thames nehri taştı İngiltere su altında kaldı!

İngiltere'nin güney ve güney batısını etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle Thames nehrinin taşması üzerine ev ve işyerleri sel suları altında kaldı, yüzlerce kişi tahliye edildi...

bosna sel altında Haberi

bosna sel altında

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, ülkede yüzyılın en büyük sel felaketinde meydana gelen zararın yaklaşık iki milyar avro (3,95 milyar KM) olduğunu söyledi. 


Lagumciya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke topraklarının beşte birinin sellerden zarar gördüğü ve onbinlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.


Bosna Hersek'te sel felaketinin zararını belirlemek için görevlendirilen Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Bankası ekiplerinin, işlerini belirlediği tarihe kadar tamamladığını anlatan Lagumciya, zararın tam olarak belirlenmesi ile felaket bölgesinde iyileştirme çalışmalarına başlanacağını vurguladı.


Lagumciya, raporunda belirlenen tarihte bitirilmesinden dolayı katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:


''Rapor, altyapı, enerji, sağlık, eğitim, tarım, hayvancılık, balıkcılık, orman, su ve kanalizasyon, üretim, ticaret ve istihdam alanlarını kapsıyor. Bosna Hersek'te sel felaketi nedeniyle oluşan zarariki milyar avro...