06 / 05 / 2024

Boya ustaları mesleki yeterlilik belgesi

Boya ustaları mesleki yeterlilik belgesi

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

Filli Boya'dan garantili boya sistemi!

Filli Boya, ‘kaliteli ürün kaliteli uygulama’ prensibi ve Filli Boya garantisi kapsamında hayata geçirdiği “Filli Ustam” sistemiyle, boya ustaları ve tüketiciler için yepyeni bir dönem başlatıyor.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Kale, Mesleki Yeterlilik Belgesi sürecinde ustanın yanında!

Yapı sektörü çalışanlarına ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunluluğu getirilmesiyle birlikte belge vermeye yetkili sayılı kuruluşlardan biri olan Kaleseramik Vakfı İktisadi İşletmesi ustaları belge sahibi yapıyor.

Boya ustalarının mesleki yeterlilik belgesinde son gün 26 Mayıs!

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı!

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

DYO Akademi belgelendirme bölümü başvuruları bekliyor!

İnşaat sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen boya ustaları için Mesleki Yeterlilik Belgesi almak artık zorunlu. DYO Akademi belgelendirme bölümü başvuruları bekliyor.

Yapı ustalarından mesleki yeterlilik belgesi istenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 380 bin yapı ustası kayıt altına alındı. 2017 yılı itibari ile “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan ustalar yapı sektöründe çalışamayacak.

Filli Boya İxir ustalarına büyük kolaylık sağlıyor!

Filli Boya’nın yeni dekoratif iç cephe ürünü ‘İXİR’; hem duvarda hem de tavanda kullanılabilir olması, sarfiyat avantajı ve uygulama kolaylığıyla boya ustalarına büyük faydalar sağlıyor…

DYO Akademi’nin sınavlarını geçen ustalar mesleki yeterlilik belgelerini aldı!

2015 yılından itibaren boya ustaları için zorunlu hale gelecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ilk sınavını yaptı.DYO Akademi’nin sınavlarını geçen ustalar mesleki yeterlilik belgelerini aldı.

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi veren ilk boya markası oldu!

DYO sadece yetkilendirilmiş kurumlardan alınabilen MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi, hem ustaya hem işverene kazandırıyor. Üstelik inşaat sektöründe çalışanlar için yasal olarak alınması zorunlu bir belge...

DYO, 5 bin boyacı ustasına eğitim verecek!

Gelecek yıl itibarıyla belirli iş kollarında çalışanların almasının zorunlu hale getirilmesi planlanan mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen boya ustaları sınava girecek. DYO, 5 bin boyacı ustasına eğitim verecek...

Polisan Boya, yeni ürünlerini tanıttı!

Polisan Boya Salihli'de boyacılık sektöründe faaliyet gösteren boyacı ustalarına, yeni ürünlerin tanıtımı amacıyla seminer düzenledi. Lidya Sardes Otel'de düzenlenen seminere katılan 102 boyacı ustasıyla beraber akşam yemeği yenildi.

Filli Boya, ustalarına seminerler düzenliyor!

Türkiye’nin renk otoritesi Filli Boya, ustalarını yeni ürünlerle tanıştırmak ve daha iyi uygulamaları hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Filli Boya Ustalar ile Buluşuyor’ seminerlerine devam ediyor.

Boya ustaları mesleki yeterlilik belgesi Haberi

Boya ustaları mesleki yeterlilik belgesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 25 Mayıs 2015 tarihinde yüzbinlerce çalışanı yakından ilgilendiren, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni zorunlu kılan çok önemli bir tebliğ yayınladı. Tebliğin yayınlanma tarihinden itibaren 12 ay içinde belgeyi almayanlar artık bu mesleklerde çalışamayacak, MYK Belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverene ise ceza kesilecekti. Bir yıl çabuk geçti, süre 26 Mayıs’ta doluyor.


Zorunluluk kapsamındaki meslekler arasında yer alan inşaat boyacı ustaları için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş boya sektöründeki ilk kuruluş olan DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ustalardan gelen yoğun talep üzerine Mayıs ayında 10 sınav daha açmaya hazırlanıyor. Talepler doğrultusunda Haziran ayında da sınavların devam etmesi planlanıyor.


DYO Akademi Belgelendirme Bölümü Müdürü Pınar Şimşek, 2014 yılından bu yana inşaat boyacı ustalarının...