30 / 04 / 2024

boydak holding türkiye finans hisselerini satacak mı

boydak holding türkiye finans hisselerini satacak mı

Türkiye Finans’ın azınlık hissedarlarından Boydak Holding, hisselerini satıyor. Bankanın yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Boydak, “Hisselerimizi satmayı düşünüyoruz ve finans sektöründen çıkabiliriz” dedi.

Türkiye'nin en zengin dokuzuncu ismi Erman Ilıcak'ın serveti ne kadar? Erman Ilıcak kimdir, Kaç yaşında? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Erman Ilıcak, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin dokuzuncu kişisi olarak belirlendi. Peki, Rönesans Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Erman Ilıcak kimdir, serveti ne kadar? 

Türkiye’nin en zengin ismi değişti! Murat Ülker yıllardır süren birinciliğini o isme kaptırdı!

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes’ın yayımladığı Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer alırken, en zengin isim ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

Türkiye'de konut talebi canlılığını koruyor!

Türkiye'de konuta olan talebin artmaya devam ettiğini dile getiren Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, artan emtia fiyatları nedeniyle fiyatların da yükseldiğini dile getirdi.

Tekfen Holding 'Türkiye İklim ve Su Liderleri' ödülünü aldı!

Tekfen Holding, iklim değişikliğinin etkilerini düşürmek ve doğal kaynakların koruması amacıyla iş dünyasının işleyişini değiştirmeyi planlayan CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında ayrı ayrı “A (-)” bandında derecelendirilerek “Türkiye İklim ve Su Liderleri” ödülünün sahibi oldu.

Bahaş Holding’e Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi ödülü!

Bahaş Holding, Ekonomist-Capital dergileri tarafından düzenlenen Real Estate Stars/ Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde; 2019 yılında “Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi” kategorisinde 1’incilik ödülünün sahibi oldu...

İsra Holding, Suriyeli iş insanlarına Türkiye’deki fırsatları sundu!

İsra Holding yöneticileri, MÜSİAD’ın Genel Merkezi’nde Suriyeli Uluslararası İş Adamları Derneği (SİBA) aracılığıyla organize edilen toplantıda Suriyeli iş insanlarına Türkiye’deki fırsatları anlattı.

Tekfen Holding, Türkiye İklim ve Su Liderleri arasında!

Tekfen Holding, Carbon Disclosure Project İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında derecelendirilerek Türkiye İklim ve Su Liderleri arasında yer aldı...

Mehmet Kutman: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman yaptığı açıklamada, " Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı" dedi.

Yabancılar, Türkiye’de ‘öğrenci evine’ çıkacak!

Erkanlı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erkanlı, 2021 yılına kadar tüm dünya genelinde öğrenci nüfusunda yaşanacak artışın Türkiye’deki yatırımları doğrudan etkileyeceğine vurgu yaptı...

Wyndham Çerkezköy Oteli: Türkiye'nin ilk tuz oteli!

KMC Holding, Türkiye'de ilk defa Himalaya tuzunu tüm alanlarda konsept olarak kullanarak dizayn edilen bir otel yaptı... 

boydak holding türkiye finans hisselerini satacak mı Haberi

boydak holding türkiye finans hisselerini satacak mı

Türkiye Finans’ın hissedarı Boydak Holding, bankacılıktan çıkmayı planlıyor. Boydak Holding, bankadaki hisselerin satışı için Suudilerle görüşüyor. Türkiye Finans’ın azınlık hissedarlarından Boydak Holding‘in yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak, bankacılıktan çıkabileceklerini açıkladı. 

Katılım bankacılığı, 1980’lerin ba­şında Körfez Bölgesinden gelen ya­bancı sermayedarlarla Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Kayserili Boydak Ailesi, 1991’de kurulan Ana­dolu Finans’ın hisselerini 1998’de sa­tın alarak sektöre giriş yaptı. Boydak Ailesi’nin sahibi olduğu Anadolu Finans ile Ülker Ailesi’nin kontrol etti­ği Family Finans 2005‘te birleşti ve Türkiye Finans Katılım Bankası adını aldı.

İki hissedar, Suudi The National Commercial Bank (NCB) ile ortaklık görüşmelerini 2008’de sonuçlandırdı ve yüzde 60 hisse satıldı. Bu satış finans sektöründe en yüksek çarpanla yapılan satış olarak kayda geçti.

Ülker Ailesi’nin hisseleri, sermaye artırımlarına katılmayınca yüzde 10.6 seviyesine geriledi. Ülker, bir süreden...