28 / 04 / 2024

Türkiye’nin en zengin ismi değişti! Murat Ülker yıllardır süren birinciliğini o isme kaptırdı!

Türkiye’nin en zengin ismi değişti! Murat Ülker yıllardır süren birinciliğini o isme kaptırdı!

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes’ın yayımladığı Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer alırken, en zengin isim ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu.



Forbes'un 2023’te 37'nci defa yayımladığı Milyarderler Listesi'ne göre dünya genelindeki milyarder sayısı 2022’ye göre 28 azalarak 2 bin 640'a düşerken art arda ikinci azalışını yaşadı.

Ekonomik türbülansın kamu ve özel sektörü vurması yüzünden milyarderlerin serveti de 500 milyar dolar eriyerek 12,2 trilyon dolara düştü.

2022’de Twitter'ı yüksek fiyata satın alması ile beraber sahip olduğu Tesla şirketinin hisseleri düşen Elon Musk, milyarderler listesinde ilk sıradan ikinci sıraya gerilerken, Musk'un serveti 2022’ye göre 39 milyar dolar düşüşle yaklaşık 180 milyar dolar oldu.

Türkiye’nin en zengin ismi değişti! Murat Ülker yıllardır süren birinciliğini o isme kaptırdı!

254 KİŞİ ARTIK MİLYARDER DEĞİL

Milyarderlerin yaklaşık yarısının serveti 2022’ye göre düşerken, toplam 254 kişi milyarder statüsünü kaybetti.

Milyarderlik statüsünü kaybedenlerin içinde, dolandırıcılıkla suçlanan, kripto para borsası FTX'in Kurucusu ve eski Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, FTX'in eski yöneticilerinden Gary Wang ve müzisyen Kanye West gibi isimler de yer aldı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön