29 / 04 / 2024

brezilya stadyumları

brezilya stadyumları

Brezilya'da inşa edilen 6 stadyumda usulsüzlük yapıldığını iddia edildi. İnşaat şirketi Odebrecht'in yöneticileri, inşaatlarda usulsüzlükler yapıldığını söyledi.

Dünya Kupası'na 50 gün var ama Brezilya'daki stad inşaatları devam ediyor!

Dünya Kupası'na 50 günden az bir zaman kaldı ama hala Brezilya'daki stad inşaatları devam ediyor. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 12 Haziran'da Brezilya-Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçına stadın tamamen hazır olacağını açıkladı...

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar...

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi. İşte Jair Bolsonaro'nun konuyla ilgili o açıklaması...

Brezilya'da evsiz sayısı artıyor!

Brezilya’daki işsizlik ve yüksek fiyatlar, Kovid-19 salgını gölgesinde evsizlerin sayısını yükseltiyor.

Brezilya'da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Brezilya'da geçen senenin ikinci yarısında boşanan çiftlerin sayısı son 13 senenin en yüksek rakamına ulaştı.

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde emlak ofislerinin açılmasına izin verildi!

Brezilya'nın Sao Paulo eyalet yönetimi, 10 Haziran 2020 tarihinden itibaren sokaklarda yer alan mağazalar ve emlak ofislerinin yoğun saatler dışında olmak koşuluyla günde 4 saat açılmalarına izin verdi.

Brezilya’daki ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü!

Latin Amerika’da koronavirüsün en çok etkilediği Brezilya’da bulunan ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü. Ülkede durumu ağırlaşan COVID-19 vakaları burada tedavi edilecek.

Carrefour, Brezilya'daki rakibi Makro'nun mağazalarını satın aldı!

Carrefour, Brezilya'daki rakibi Makro'nun 30 mağazasını 453.69 milyon dolar karşılığında satın almak için anlaştığını açıladı...

Brezilya’da çöken 7 katlı binada ölü sayısı 3’e çıktı!

Brezilya'nın Ceara eyaletinde salı günü 7 katlı bina çöktü. Bina enkazı altında 2 kişinin daha bulunması ile ölü sayısı 3’e çıktı….

Brezilya'da 7 katlı bina çöktü: 2 ölü!

Brezilya'da 7 katlı bir bina çöktü. Olay sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı.

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Collor'a yolsuzluk soruşturması!

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da eski Devlet Başkanı Senator Fernando Collor hakkında 1,5 milyon dolar değerindeki emlak yatırımını başka bir şahıs üzerinde göstererek, vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Brezilya’da çöken binada 2 kişi öldü!

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan iki bina peş peşe çöktü. İlk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirirken en az 15 kişi enkaz altında kaldı.

Yeni stadyumlar artık büyük olmayacak!

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu, ilk 10'a girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Bundan sonra yeni stadyumları çok büyük yapmayacağız." dedi. 

Brezilya’da lüks apartmanların yanındaki barakalar sefalet içinde!

Brezilya’da lüks apartmanların hemen yanında bulunan barakalarda sefalet kol geziyor.

brezilya stadyumları Haberi

brezilya stadyumları

Brezilya'da ülkenin en büyük inşaat şirketi Odebrecht'in yöneticileri, 2014 Dünya Kupası için inşa edilen 6 stadyumda usulsüzlük yapıldığını iddia etti.


Şirketin eski ve mevcut yöneticileri, yetkililere verdiği ifadelerde, Rio de Janeiro'daki Maracana, başkent Brasilia'daki Mane Garrincha, Sao Paulo'daki Arena Corinthians, Recife'deki Arena Pernambuco, Fortaleza'daki Arena Castelao ve Manaus'daki Arena da Amazonia stadyumlarının ihale ve inşaat süreçlerinde usulsüzlükler yapıldığını söyledi.


Şirketin 5 eski yöneticisinin ifadesinde, 2014 Dünya Kupası finaline ev sahipliği yapan Maracana stadyumuyla ilgili olarak soruşturma kapsamında tutuklu olan eski Rio de Janeiro valisi Sergio Cabral'ın rüşvet ve ihale sürecindeki rekabeti kısıtlamaya yönelik müzakerelerin yanı sıra bir başka şirketin de konsorsiyuma dahil edilmesini talep ettiği kaydedildi. Ancak Cabral'ın istediği rüşvetin miktarı hakkında detaylı bilgi verilmedi.


Ülkede 3 yıldır yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında...